Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει και την έναρξη του τμήματος τένις με αμαξίδιο έπειτα και από την προσθήκη του Αριστομένη Νικολόπουλου με προπονητή τον Ανδρέα Νίκα.

Πρόκειται για  ένα ακόμα σημαντικό άθλημα του Συλλόγου στον αθλητισμό ΑμεΑ και αναμφίβολα στόχος είναι να κρατηθεί ψηλά η σημαία και στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο Αριστομένης Νικολόπουλος αποκτήθηκε από τον ΔιαφοροΖΩ και στην πρώτη του  δήλωση ως αθλητής του Παναθηναϊκού  ανέφερε «Γεννήθηκα στην Πάτρα Αχαΐας 31/12/1982, από μικρός φανταζόμουν ότι πήγα όσο γίνεται πιο κοντά στο 13.

 Ζω και εργάζομαι στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Παντρεύτηκα 13/10/13 13:00 με 13 κουφέτα στις μπομπονιέρες στα χρώματα του συλλόγου με μια παναθηναϊκό, την Ανδριάνα. Πηγαίναμε συχνά γήπεδο, και θα πηγαίνουμε όταν μας επιτραπεί εκ νέου σε όλα τα αθλήματα. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που είναι όλοι παναθηναϊκοί.

Από παιδί μικρό στις χαρές και στις λύπες μαζί και το περίεργο ξέρεται ποιο είναι; Ότι μεγάλωσα και δεν γίνομαι καλά…

Τον Οκτώβριο του 2005 είχα ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα την παραπληγία στην Ζαχάρω Ηλείας μέρος που μεγάλωσα και έζησα μέχρι την εφηβεία μου.

Το 2008 γνώρισα τον Μέμνων Κωνσταντίνου που μου πρότεινε να δοκιμάσω το άθλημα. Τένις; Το γνώριζα μόνο από την τηλεόραση το θεωρούσα και λίγο (μην πω πολύ) «ξενέρωτο» μέχρι που έπιασα την ρακέτα.

 Ο Μέμνωνας λοιπόν αφού μου έμαθε τα βασικά μου λέει πάμε στο επόμενο επίπεδο; σου έχω και «αντίπαλο», τον Μείνω Σταμάτη (Παναθηναϊκός και φίλος) και έτσι άρχισε το ταξίδι. Γνώρισα τον συναθλητή και μετέπειτα κουμπάρο μου Γιώργο Λαζαρίδη, δυστυχώς είναι Αεκακι.

Το 2011 μέχρι 2014 ανεβαίνω Αθήνα και προπονούμε στον Γέρακα με τον Γιώργο Κόντο ομοσπονδιακό τεχνικό στο τένις με αμαξίδιο που είναι βέβαια και αυτός Παναθηναϊκός και συναθλητή τον Στέφανο Διαμαντή, Αεκάκι, και τον καταπράσινο και «άρωστο» Παναθηναϊκό Τόλη Μουμτζόγλου.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα βρίσκομαι στην Καλαμάτα και προπονητής μου είναι ο Ανδρέας Νίκας που είναι τι άλλο και αυτός Παναθηναϊκός. Σκοπός μας είναι οι αρχές που πρεσβεύει ό σύλλογος μεγάλος που δεν είναι άλλη από την γενικότερη φιλοσοφία του ολυμπισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Έτσι πήραμε την δύσκολή απόφαση να φύγουμε από τον ΔιαφοροΖΩ, σαν αθλητής, και να πάω στην ομάδα της καρδιάς μου.

Σημαντικότεροι αγωνιστικοί σταθμοί στο τένις με αμαξίδιο είναι το 2009 το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα στο Νοτιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Το 2011 πάλι με την ελληνική εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξίδιο 2012 4η θέση. Το 2014 4ος και το 2019 5η θέση.

Η καθημερινότητα μου είναι η οικογένεια μου και η δουλεία μου, είμαι ψυχολόγος, και έτσι μένουν τα Σαββατοκύριακα και κάποια απογεύματα για τένις. Θα συνεχίσω να κάνω αγωνιστικό αθλητισμό και να εκπροσωπώ την ομάδα μου.

Θα κλείσω λέγοντας ότι περιμένουμε νέους συναθλητές στο γήπεδο τένις στον Νέδοντα στην Καλαμάτα για να γνωρίσουν και αυτοί το όμορφο αυτό άθλημα και σε όλους τους άλλους Παναθηναϊκούς ότι την ομάδα αυτή την αγαπώ και θα δώσω το 113% μου και να τραγουδήσουμε μαζί σε κάποιο αγώνα το: Σε γνώρισα απο παιδί μικρό Πανάθα μου μου πήρες το μυαλό μεγάλωσα δεν γίνομαι καλά μαζί σου έπαθα εγώ ζημιά Στα πέταλα ολόκληρης της γης η 13 θα ναι όπου βρεθείs για να κρατάει πάντα δυνατά την πράσινη σημαία μας ψηλά Μα ένα τελευταίο θα σας πω και βάλτε το καλά μες στο μυαλό έτσι όπως μας θέλετε εσείς ποτέ μας δεν θα γίνουμε εμείς. Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς Αριστομένης Νικολόπουλος».

Προπονητής του τμήματος είναι ο Ανδρέας Νίκας  που έχει πλούσιο βιογραφικό και γνωστός προπονητής στον Όμιλο Αντισφαίρισης Καλαμάτας.

Οι προπονήσεις γίνονται (όταν επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες) στο γήπεδο ΑμεΑ τένις του Δήμου Καλαμάτας και όσοι ενδιαφέρονται από την περιοχή της Μεσσηνίας και την ευρύτερη περιφέρεια της νότιας Πελοποννήσου , μπορούν να συμμετάσχουν.