Δυναμικός Γκιώνης και στην Κίνα!
Tην ήττα σε δυνατό και ισορροπημένο ματς γνώρισε νωρίς το πρωί (σε ώρες Ελλάδας) στο Πεκίνο, για το China Smash 2024, ο Παναγιώτης Γκιώνης.
Το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού Α.Ο ιδρύθηκε το 1939 με πρωτεργάτη το δάσκαλο του πινγκ πονγκ Νίκο Μαντζάρογλου.
Σε λιγότερο από μία δεκαετία ξεκίνησαν οι διακρίσεις και για τις γυναίκες του «τριφυλλιού» με μεγάλη πρωταγωνίστρια τη Λένα Ράλλη Βούλτσου.
Πρώτος επίσημος τίτλος για τον ΠΑΟ στους άνδρες ήρθε το 1951 και έκτοτε οι «πράσινοι» πρωταγωνιστούσαν και και σε όλη τη διάρκεια της δεκαετία του ΄60.
Το 1974 η ομάδα των ανδρών έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων ενώ σταδιακά είχε πολλούς βαλκανιονίκες και μεσογειονίκες.
Το 2001 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στη Β’ κατηγορία Αττικής και επιχειρήθηκε διαδικασία ανανέωσης και σταδιακά το τμήμα επιστρέφει εκεί που ανήκει.
Μία από τις καλές χρονιές του γυναικείου τμήματος θεωρείται το 1972 όπου η ομάδα κατέκτησε τρεις επίσημους τίτλους. Πιο συγκεκριμένα: Πρωτάθλημα Ελλάδας (Γενική Βαθμολογία), Πρωτάθλημα Ελλάδας και Κύπελλο Ελλάδας. Ωστόσο η χρονιά-σταθμός είναι το 2022 καθώς η γυναικεία ομάδα κατέκτησε το Europe Trophy.
Το 1974 η ομάδα των ανδρών έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων ενώ σταδιακά είχε πολλούς βαλκανιονίκες και μεσογειονίκες.
Αυτή θεωρείται και η κορυφαία σεζόν του τμήματος και η ομάδα αποτελούταν από τους Πρίφτη, Κωστόπουλος, Κολυμπάδη και τους αδερφούς Μακρή.
Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε διαδοχικά την Ίνσμπρουκ με 5-1, την Σέντρο Σπορτίβο Μιλάνο με 5-0 και την Ροτ Βάις Αμβούργου με 5-4 στο κλειστό του Σπόρτινγκ και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Στα ημιτελικά της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός ήρθε αντιμέτωπος με τη Χέρτα Βερολίνου από την οποία αποκλείστηκε με σκορ 5-3.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά το «τριφύλλι» κατέκτησε το κύπελλο Πόλεων.
Το 13άρι του Πινγκ πονγκ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
1)Κρίστιαν Κάρλσον
Χρυσό μετάλλιο Πανευρωπαϊκό στο ομαδικό και χάλκινο στο ομαδικό ανδρών Σουηδία
2)Νίκος Κωστόπουλος
Δύο χρυσά μετάλλια , δύο αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο μετάλλιο Μεσογειακοί
3)Κώστας Πρίφτης
Ένα χρυσό μετάλλιο, τρία ασημένια μετάλλια και δυο χαλκινα μετάλλια Μεσογειακοί
4)Σπήλιος Γιαννακοπουλος
Δύο αργυρά μετάλλια Μεσογειακοί αγώνες
5) Κώστας Κωνσταντινόπουλος
Χάλκινο μετάλλιο Μεσογειακούς αγώνες ομαδικό και χρυσό Βαλκανικούς
6) Γιώργος Κωνσταντινόπουλος
Χρυσό Βαλκανικούς και χάλκινο Βαλκανικούς και Πέντε φορές Πρωταθλητής Ελλάδας
7)Νίκος Αντωνιάδης
Χρυσό και Χάλκινο μετάλλιο Βαλκανικούς αγώνες
8)Άγγελος Μακρής
Δύο Χάλκινα μετάλλια Βαλκανικούς αγώνες
9)Χαρίτων Χαρόπουλος
Χάλκινο μετάλλιο Βαλκανικούς αγώνες
10)Ηλίας Μακρής
Χάλκινο μετάλλιο Βαλκανικούς αγώνες
11) Ιωάννης Καλογιάννης
Τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας
12)Χρήστος Χριστοδουλάτος
Τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας
13)Κώστας Αγγελάκης
Μια φορά πρωταθλητής Ελλάδας
Γίνε ενεργό μέλος του ιστορικότερου και ενδοξότερου Συλλόγου της χώρας που από το 1908 κρατάει ψηλά τη σημαία σε όλα τα αθλήματα, πάντα πρωτοπόρος στους αγωνιστικούς στίβους.