Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 73-92 στον πρώτο του φετινό αγώνα στο Eurocup κόντρα στην ισχυρή ισπανική Perfumerias Avenida στο κλειστό του Χολαργού, ωστόσο ο στόχος παραμένει η πρ΄΄οκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι «πράσινες» το πάλεψαν κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο και στο πρώτο ημίχρονο διεκδικούσαν το ματς. Ωστόσο το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στις φιλοξενούμενες που έχτισαν μια διαφορά 13 πόντων και διατηρήθηκε ως το τέλος.

Παρά την ήττα ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην πρόκριση στην επόμενη φάση και στοχεύει να καλύψει το χαμένο έδαφος στα επόμενα ματς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένος και διαβασμένος.

Οι «πράσινες» κατάφεραν και πήραν μάλιστα ευρύ προβάδισμα με 13-4 με τη Γαλανόπουλος να είναι εκρηκτική.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενες μάζεψαν γρήγορα το σκορ και αρχικά μείωσαν σε 15-10 και εν συνεχεία πήραν προβάδισμα με 17-19.

Ωστόσο η Κριμίλη με τρίποντο ψυχολογίας στη λήξη του χρόνου έκανε το 20-19 και αυτό ήταν το αποτέλεσμα με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Δυναμικό ήταν για τις δύο ομάδες και το δεύτερο δεκάλεπτο και μέχρι τα μισά του περίπου οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ με 29-29.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερνε και έβρισκε συνεχώς απαντήσεις στα καλάθια της ισπανικής ομάδας και 2.30 πριν τη λήξη το σκορ ήταν ισόπαλο 33-33.

Οι φιλοξενούμενες πήραν προβάδισμα με 36-41 όμως η Κριμίλη και πάλι με τρίποντο προς τη λήξη έκανε το 39-41 και αυτό ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Avenida μπήκε δυναμικά και πήρε προβάδισμα 46-54 και κατόπιν με 50-62 και τελικά ήταν μπροστά με 58-71.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά άνοιξε και στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν 65-82 και τελικά το ματς έληξε με 73-92.

Ο Παναθηναϊκός είχε τη συμπαράσταση περίπου 300 φιλάθλων του που του συμπαραστάθηκαν.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα:20-19, 33-33, 58-71  και 73-92

Παναθηναϊκός (Ερντέμ): Κωτούλα, Μπράουν 7, Κουμαντσιώτου, Γαλανόπουλος 11 (1), Πολυμένη, Βίτολα 12, Χατζηλεοντή 10, Κριμίλη 16 (4), Χατζηγιακουμή 6(2), Υφαντοπούλου και Πρινς 11.

Αναλυτικά το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Ερντέμ «Σήμερα παίξαμε κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως είναι η Αβενίντα που είναι μια ομάδα με δυναμική και αναγνωρισμένη στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Εμείς δεν ακολουθήσαμε το ρυθμό του ματς μετά από ένα σημείο ωστόσο μπορούμε να βελτιωθούμε αρκετά στα απόμενα ματς στην Ευρώπη. Στόχος μας ξεκάθαρα είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και για αυτό θα πολεμήσουμε στον όμιλο»

Μοντανάνα «Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να καταφέρουμε να πάρουμε το παιχνίδι στα χέρια μας και το καταφέραμε από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά.

Δεν βρίσκαμε εύκολα τις λύσεις που θέλαμε και στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού καταφέραμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Ο Παναθηναϊκός ήταν μια δυνατή ομάδα και ο στόχος μας είναι η πρωτιά στον όμιλο».

Υπενθυμίζεται ότι περνάνε απευθείας στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου και οι οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες από τους 12 ομίλους.

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου είναι το Νιόν-Νεπτούνας που ξεκινάει στις 8μ.μ.