Το σκάκι του «τριφυλλιού» μπήκε ξανά σε επίσημο αγώνα μετά από 25 χρόνια και κέρδισε τις εντυπώσεις την πρώτη ημέρα του 1ου Πανελληνίου Διαδικτυακού πρωταθλήματος υπό την αιγίδα της ΕΣΟ.

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε δυναμικά στις σκακιέρες και επέστρεψε με …θόρυβο αφού την πρώτη ημέρα της επίσημης  διοργάνωσης  (συμμετέχουν 90 ομάδες  όλων των κατηγοριών από όλη την Ελλάδα) είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετέχουν φυσικά ομάδες της Α Κατηγορίας με γκραν μαιτρ στη σύνθεση τους.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός παρότι ξεκινάει από την πιο χαμηλή κατηγορία στα πρωταθλήματα από τη στιγμή που κάνει επανεκκίνηση το τμήμα καθώς έτσι το επιτάσσει η ιστορία και η ηθική του.

Παρότι λοιπόν βρίσκεται στην 5η τη τάξει κατηγορία στην αρχική λίστα είχε την 11η θέση με βάση πάντα το Elo (βαθμολογία των αθλητών).

Οι «πράσινοι» αθλητές με αρχηγό τον Παύλο Δευτεραίο είχαν πολύ καλή παρουσία την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης και πέτυχαν 4 νίκες σε ισάριθμους γύρους και αύριο έχουν άλλους 5 γύρους.

Στον πρώτο αγώνα ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Κέρκυρας (Γ΄) με 3-1, στο δεύτερο παιχνίδι νίκησε την ΧΑΝ Καλαμαριάς με 4-0 και στη συνέχεια επιβλήθηκε της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου με 3-1.

Στην τέταρτη και σπουδαιότερη σειρά αγώνων ο Παναθηναϊκός μέτρησε τις δυνάμεις του με την Ευβοϊκή (ομάδα Α΄ Κατηγορίας) με γκραν μαιτρ στη σύνθεση της και τη νίκησε με 2,5-1,5.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα αυτή της «μάχης»

Φίλιππος Κουβάτσος (2193)-Όλιβερ Μίχοκ (2540) ισοπαλία

Μάριος Τασσόπουλος (2054)-Σωτήρης Μαλικέντζος (2429) ισοπαλία

Βασίλης Γιορντός (2009)-Δημήτρης Μακρίδης (2226) ισοπαλία

Γιώργος Πελέκης (1775)-Κωνσταντίνος Κορδής (2136) Νίκη