Περίπου 5 μήνες μετά την ίδρυση του Παναθηναϊκού έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1908 στο Λονδίνο και ...άτυπος εκπρόσωπος του Συλλόγου ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας Κωνσταντίνος Τσικλητήρας.

Αν και ο Κωστής Τσικλητήρας πήγε στη διοργάνωση ως αθλητής του Πανελληνίου Γ.Σ. καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε τμήμα στίβου παρά μόνο ποδοσφαιρικό, εντούτοις ήταν σημαδιακή στιγμή εμμέσως για το δημιούργημα του Γιώργου Καλαφάτη.

Ο Τσικλητήρας αγωνίστηκε στις 20 Ιουλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο αγαπημένο του αγώνισμα το οποίο ήταν το μήκος άνευ φοράς και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο υποσχώμενος ότι θα γίνει πρώτος ολυμπιονίκης.

Στις 23 Ιουλίου του 1908 ο Τσικλητήρας κατέκτησε για δεύτερη φορά το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση στο ύψος άνευ φοράς. Τα άλματά του ήταν 3,28 μ. και 1,55 μ. αντίστοιχα.