Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του Παναθηναϊκού στον αγώνα τριάθλου εκτός δρόμου XTERRA Greece στη Βουλιαγμένη το Σάββατο 27/4/2024.

Ο αγώνας είναι μέρος της παγκόσμιας σειράς αγώνων της XTERRA με συμμετοχές αθλητών παγκόσμιας κλάσης από πολλές χώρες του κόσμου. Το ορεινό τρίαθλο περιλαμβάνει κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, ορεινή ποδηλασία (Mountain Bike) σε απαιτητικές διαδρομές και τέλος ορεινό τρέξιμο (trail Running) σε μοναδικά μονοπάτια απαράμιλλης ομορφιάς.

Η Βαρβάρα Φασόη πέτυχε τη σημαντικότερη διάκριση αφού κατέκτησε την πρώτη θέση και κέρδισε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Cross Triathlon με εξαιρετική επίδοση στη μεγάλη απόσταση. Στην Sprint απόσταση ο Παναθηναϊκός είχε συμμετοχές στις κατηγορίες age group.

Ο Στέφανος Μιχάλης κατετάχθη δεύτερος γενικής κατάταξης και πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία του, ενώ ο Γιώργος Στράτος πήρε την 21η θέση γενικής και την δεύτερη στην ηλικιακή κατηγορία του.

Ο Βαγγέλης Μακρινός τερμάτισε μαχητικά στην 42η θέση γενικής και 11η ηλικιακής κατηγορίας μετά από δύο κλαταρίσματα ελαστικών στο Mountain Bike. Στην μεγάλη απόσταση Cross Aquathlon, κολύμβηση και ορεινό τρέξιμο, η Στεφανί Πίσις κατέλαβε την 8η θέση γενικής και πρώτη θέση ηλικιακής κατηγορίας, ολοκληρώνοντας ένα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα για την ομάδα Τριάθλου του Παναθηναϊκού.

Αξιοσημείωτη η θετική ανταπόκριση θεατών στο Τριφύλλι που έφεραν οι αγωνιζόμενοι στις διαδρομές στα βουνά. Ο Παναθηναϊκός ξεσηκώνει σε όλα τα σπορ…