Νέα τιμητική συμμετοχή σε Star Contender, δηλαδή σε διεθνές τουρνουά της υψηλότερης βαθμίδας της World Table Tennis στα Contender, είχε η Ελισάβετ Τέρπου του Παναθηναϊκού.

Η φετινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών αγωνίστηκε σήμερα 11/06 στο Star Contender της Σλοβενίας, που άρχισε στη Λιουμπλιάνα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 16/06. Έχασε στον 1ο προκριματικό γύρο από Ρουμάνα πρωταθλήτρια συναντώντας αμέσως το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, πάντως άσκησε πίεση με αξιόλογη εμφάνιση και σε κάθε περίπτωση ήταν χρήσιμη η δεύτερη εμπειρία σε επαμειβόμενο τουρνουά της κατηγορίας Star.

Η Τέρπου (νούμερο 374 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν και το 2023 στο σλοβένικο event και δήλωσε συμμετοχή και φέτος επειδή ήθελε κάποια ματς ακόμα στο τέλος της σεζόν. Ήταν στην αναμονή, καθώς υπάρχει αριθμητικό όριο συμμετοχών, όμως μετά το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, όπου επίσης είχε πάρει μέρος, ειδοποιήθηκε ότι έγινε δεχτή με special invitation. Οι Σλοβένοι είχαν δώσει πέρσι wild card στην πρωταθλήτριά μας και με παρόμοια κίνηση την προσκάλεσαν ξανά στη Hala Tivoli.

Στον 1ο προκριματικό γύρο είχε κληρωθεί με τη Ρουμάνα Ιωάννα Σινγκεορζάν, νούμερο 107 σήμερα στον κόσμο. Με καλό αγωνιστικό πρόσωπο κυνήγησε την έκπληξη και προηγήθηκε στο σκορ. Υστέρησε μόνο κατά διαστήματα κι αυτό της στοίχισε το 2ο και το 3ο σετ. Βρέθηκε πίσω και στο επόμενο σετ, αλλά με δυνατό σερί ισοφάρισε σε 10-10 και απέκτησε δύο σετ μπολ για να στείλει το ματς στο 2-2. Η Σινγκεορζάν τα έσωσε και διαμόρφωσε στην παράταση το τελικό 3-1 σετ (11-6, 5-11, 5-11, 13-15). Η 20χρονη Ρουμάνα έγινε γνωστή και στο ελληνικό κοινό πέρσι στην Ορεστιάδα, καθώς είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό και το διπλό νεανίδων του Βαλκανικού πρωταθλήματος.