Ο κολυμβητής του Παναθηναϊκού Κριστιάν Γκολομέεβ συμμετείχε με την ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο και έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ακόμα και οι άνδρες κλαίνε: έβαλε τα κλάματα ο Ανδρέας Βαζαίος, έτοιμοι ήταν και οι υπόλοιποι τρεις, ο Απόστολος Χρήστου, ο Στέργιος Μπίλας, ο Κριστιάν Γκολομέεβ. ΟΜΑΔΑ με τα όλα τους, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 4χ100μ. ελεύθερο, φτάνοντας τα οκτώ μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου.

Έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος και τερμάτισαν σε 3:13.73, πίσω από τη Σερβία (3:12.90) και την Πολωνία (3:13.25).

Και επειδή είναι ΟΜΑΔΑ, δεν ξέχασαν στις δηλώσεις τους Οδυσσέα Μελαδίνη και Βαγγέλη Μακρυγιάννη που αγωνίσθηκαν στα πρωϊνά προκριματικά.

Ξεκίνησε ο Χρήστου και κολύμπησε σε 48.82, απέναντι σε μεγάλα ονόματα, με κορυφαίο τον Νταβίντ Ποποβίτσι. Έδωσε πέμπτος στον Μπίλα, που κάλυψε το 100άρι του σε ένα πολύ καλό 48.50 (έκτος). Η σκυτάλη στον…φρέσκο στη διοργάνωση Γκολομέεβ, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με πέρασμα 48.04 και ανέβασε την ελληνική ομάδα δεύτερη, πίσω από την Πολωνία. Πήρε ο Βαζαίος, «γεννημένος» μαχητής, όπως και οι υπόλοιποι αλλά- οι τρεις το είπαν- ο «αρχηγός» της ομάδας: έκανε 48.37, πάλεψε…σκυλίσια ως τα τελευταία μέτρα με τον Πολωνό Σιεράτζκι, αλλά και τον Κροάτη Ντραγκόγια που ερχόταν με δύναμη από πίσω, και τελικά έφτασε τρίτος στον τερματισμό. Ο Αντρέι Μπάρνα έκανε ένα τρομερό 46.86 και χάρισε τη νίκη στη Σερβία, που μέχρι σήμερα δεν είχε κερδίσει ποτέ μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη «σκυτάλη» και τέταρτο συνολικά σε ομαδικό αγώνισμα, όλα χάλκινα (τα υπόλοιπα στα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών). Βεβαίως, η πρώτη φορά που η χώρα μας ανεβαίνει στην ίδια διοργάνωση στο βάθρο σε δύο «σκυταλοδρομίες».