Η Δέσποινα Γεωργιάδου είναι στη σύνθεση της Προολυμπιακής Ομάδας Ξιφασκίας, που ανακοίνωσε η ΕΟΞ.
Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες το 2028. Η Γεωργιάδου θα αγωνιστεί στη Σπάθη Γυναικών, τόσο στο ατομικό, όσο και στο ομαδικό μαζί με τη Δώρα Γκουντούρα και την Άννα Καλλιόπη Κουρούση.
Η διαδικασία πρόκρισης
Στο ομαδικό, οι τέσσερις ομάδες που θα βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης προκρίνονται αυτόματα. Επιπλέον, προκρίνεται μία ομάδα από κάθε ήπειρο — Αφρική, Αμερική, Ασία–Ωκεανία και Ευρώπη — αρκεί να βρίσκεται ανάμεσα στην 5η και την 24η θέση και να είναι η καλύτερη της ζώνης της. Οι βαθμοί που μετρούν για αυτή την κατάταξη προέρχονται από τα Παγκόσμια Κύπελλα, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τα Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα. Συνολικά, προκρίνονται οκτώ ομάδες ανδρών και οκτώ ομάδες γυναικών σε κάθε αγώνισμα.
Στο ατομικό, όσοι αθλητές δεν έχουν εξασφαλίσει θέση μέσω του ομαδικού μπορούν να προκριθούν μέσω του Ολυμπιακού ranking, το οποίο ισχύει στο ίδιο χρονικό διάστημα. Κάθε χώρα μπορεί να εκπροσωπηθεί από έναν αθλητή ανά αγώνισμα μέσω αυτής της διαδικασίας. Οι βαθμοί συγκεντρώνονται από Grand Prix, Παγκόσμια Κύπελλα, διοργανώσεις Satellite, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα.
Αν μια χώρα δεν έχει προκριθεί στο ομαδικό, τότε οι αθλητές της μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω των ηπειρωτικών διοργανώσεων της FIE. Σε αυτή τη διαδικασία, προκρίνονται οι τέσσερις κορυφαίοι αθλητές ανά αγώνισμα από κάθε ζώνη: ένας από την Ευρώπη, ένας από την Ασία–Ωκεανία, ένας από την Αμερική και ένας από την Αφρική. Έτσι δίνονται συνολικά τέσσερις θέσεις στους άνδρες και τέσσερις στις γυναίκες ανά κατηγορία.








