Η γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού καλείται και πάλι να μεταβεί στην Ισπανία και να διεκδικήσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Europe Cup.

Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, στο Λουξεμβούργο, έγιναν οι κληρώσεις για το στάδιο 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Europe Cup. Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού Α.Ο. καταρχάς, μετά τον αποκλεισμό της, πριν από λίγες ημέρες, στα γκρουπ του σταδίου 1 του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία στο στάδιο 2 του Europe Cup. Στην Ισπανία βρέθηκε την περασμένη βδομάδα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην Ισπανία θ’ αγωνιστεί και για το δεύτερο τη τάξει Κύπελλο της ηπείρου. Κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ με αντιπάλους την ισπανική Μουζέο ντε λα Αλμέντρα Φρανσίσκο Μοράλες και την Κονστάντζα της Ρουμανίας.

Στο Europe Cup ανδρών και γυναικών οι τέσσερις όμιλοι στο στάδιο 2 θα διεξαχθούν σε μορφή ενιαίου γύρου, σε 2-3 ημέρες, σε μία τοποθεσία για κάθε όμιλο. Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στη 2η, 3η ή και 4η θέση των ομίλων τους, με εξαίρεση εκείνες, που έχουν ήδη υποβιβαστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ στο EuropeCup, θα υποβιβαστούν στο Europe Trophy. Οι τέσσερις νικητές και οι τέσσερις δεύτεροι από τη φάση 2 θα προκριθούν στον 3ο γύρο του Europe Cup.

Το στάδιο 3 θ’ αποτελείται από αγώνες εντός και εκτός έδρας (διπλός γύρος). Οι νικητές των αναμετρήσεων του σταδίου 3 θα προχωρήσουν στα προημιτελικά και θα αγωνιστούν με τις ομάδες, που υποβιβάστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ (2οι του σταδίου 2 της διοργάνωσης). Οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικοί στο Europe Cup θα διεξαχθούν επίσης ως αγώνες εντός και εκτός έδρας (διπλός γύρος)”.

Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Λιναρές της Ισπανίας. Για το 3ο γκρουπ έχει αντιπάλους τη Μουζέο ντε λα Αλμέντρα Φρανσίσκο Μοράλες από τη διοργανώτρια χώρα και την Κονστάντζα της Ρουμανίας και σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου το στάδιο 2 θα γίνει μέσα στο διάστημα από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου.