Μια ακόμα μεγάλη μαγική «πράσινη» στιγμή πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα με πρωταγωνιστή τον επικοντιστή του Παναθηναϊκού Χρήστο Παπανικολάου.

Ο «πράσινος» θρύλος στο άλμα επί κοντώ έλαμψε με τη σπουδαία παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Μεξικό και εντυπωσίασε τους πάντες με την απόδοση του.  Συγκεκριμένα ο… πράσινος «βασιλιάς των αιθέρων» είχε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος όπου «πέταξε» στα  5 μέτρα και 35 εκατοστά.  Μάλιστα η συγκεκριμένη επίδοση αποτέλεσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ ενώ παράλληλα ήταν και νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο τρικαλινός πρωταθλητής ήταν άτυχος καθώς οι αντίπαλοι του …ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τελικά κατέλαβε τη τέταρτη θέση. Στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Ανατολικογερμανός Νόρντβιγκ που ξεπέρασε τα 5 μέτρα και 40 εκατοστά.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό και τον «σύλλογο μεγάλο» όπου θα είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα.

Το μετάλλιο που «έκλεψαν» από τον Παπανικολάου

Ο τεράστιος επικοντιστής του Παναθηναϊκού Χρήστος Παπανικολάου κατάφερε να πετύχει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του :παγκόσμιο ρεκόρ, μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό, πανελλήνια ρεκόρ, πρωταθλήματα κλπ.

Το μόνο που λείπει από τη συλλογή του ήταν ένα ολυμπιακό μετάλλιο , το οποίο από ότι φαίνεται του …έκλεψαν στους ολυμπιακούς αγώνες του 1968 στο Μεξικό.

Στους συγκεκριμένους αγώνες ο «πράσινος» πρωταθλητής κατέλαβε την 4η θέση (5.35μ.) ωστόσο ο τρίτος,  ο  Ανατολικογερμανό Βόλφγκανγκ Νόρντβιγκ ήταν ένας αθλητής που αγωνιζόταν εκείνη την περιόδο συχνά πυκνά ντοπαρισμένος, όπως αποκαλύφτηκε από αρχεία της Στάζι.

Παρόλα αυτά για κάποιο περίεργο λόγο δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ανάκλησης των μεταλλίων του από τη ΔΟΕ!