Εύκολα έκανε ο Παναγιώτης Γκιώνης το πρώτο βήμα στο κυνήγι της διάκρισης στο απλό του ιταλικού World Table Tennis Feeder, το οποίο είναι σε εξέλιξη στην πόλη Μπιέλα.

Χτες στον 1ο γύρο του αγωνίσματος δεν ένιωσε καμία πίεση απέναντι στον νεαρό Άνχελ Ναράνχο από το Πουέρτο Ρίκο και επικρατώντας με 3-0 σετ πέρασε στους «32». Αύριο Παρασκευή 15/12 ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, καθώς επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Νιαγκόλ Στογιάνοφ από την Ιταλία, νούμερο 124 στον κόσμο. Θυμίζουμε ότι η ελληνική εκπροσώπηση στο τουρνουά της γειτονικής χώρας συνεχίζεται και στα διπλά, καθώς νωρίτερα μέσα στη μέρα μπήκαν στην πρώτη 8άδα οι Παναγιώτης Γκιώνης/Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο διπλό ανδρών και οι Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο διπλό μικτό.

Γκιώνης και Ναράνχο έχουν μόλις μία θέση απόσταση αυτή την εβδομάδα στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Ο Γκιώνης είναι στο νούμερο 196 και ο Ναράνχο στο 195. Ωστόσο, ο πρωταθλητής μας ήταν εκ των προτέρων ξεκάθαρο φαβορί, όχι μόνο γιατί δεν είναι αντιπροσωπευτική της αξίας του η σημερινή θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και γιατί έχει καλύτερη ποιότητα.

Αυτό αποδείχτηκε και στο τραπέζι. Ο Γκιώνης ήταν προσεκτικός και σταθερός και πήρε τα σετ χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει όταν ο 19χρονος από το Πουέρτο Ρίκο έχει μεγάλη δυσκολία απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Τα σετ 11-4, 11-4 και 11-6.

Μέσα στο 2023 είχε τρία πλασαρίσματα στις θέσεις 5-8 του απλού σε τουρνουά νέων της WTT, δύο σε Youth Star Contender και ένα σε Youth Contender. Επίσης, ήταν 3ος στο πρωτάθλημα Καραϊβικής και 5ος στους αγώνες κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο αγώνας του 2ου γύρου με τον Στογιάνοφ ορίστηκε για τις 15:40 ώρα Ελλάδας στο τραπέζι 3. Ο Ιταλός στον 1ο γύρο απέκλεισε με 3-1 σετ τον Ινδό Σατιγιάν Γκνανασεκαράν.