Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις πανηγύρισε η Εθνική μπάσκετ Νέων γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας.

Η Ελλάδα επικράτησε 79-63 του Αζερμπαϊτζάν και κατέκτησε στην πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο της διοργάνωσης που γίνεται στο Σαμόκοφ της Βουλγαρίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η Ελλάδα θα μπει σε νέο όμιλο μαζί με την Ιρλανδία (ως δύο πρώτες του Α΄Ομίλου) και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Τσεχία και Σλοβακία για μια θέση στην τετράδα της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι στην αποστολή της Εθνικής ήταν η Μαργαρίτα Μπάτσιου. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντι στην Αλβανία.

Διαιτητές: Κουτσάρσκι (Πολωνία), Ρουσίνας (Λιθουανία), Μαεσάνο (Κροατία)
Δεκάλεπτα: 26-18, 38-29, 66-45, 79-63
Ελλάδα (Δρακάκη): Μάγκλαρη, Στολίγκα 20(4), Χατήρα 10(2), Γιαπιτζόγλου 10(2), Πατσιατζή 2, Τσινασλανίδου, Κυριακούδη 2, Μπαλτζή, Λιανούδη 21(1), Χωλοπούλου 7, Σύρπα 7.
Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ ξανά τον αγώνα