Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού επικράτησε 81-73 της Άλμπα Βερολίνου στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του EuroCup έχοντας τη συμπαράσταση 250 οπαδών του.

Η ομάδα της Σελέν Ερντέμ έδειξε τη δυναμική της στην έδρα της και μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διοργάνωση. Πρώτη σκόρερ του τριφυλλιού ήταν η Μπετζέντι με 20 πόντους και ακολούθησε η Κριμίλη με 18. Οι παίκτριες αλλά και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου φορούν ροζ κορδέλα τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μεγάλη μάχη. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 22-18 με τη Φόρμαν και οι φιλοξενούμενες μείωσαν 22-21 με τη Μαρίνη. Η Κέιβ έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Παναθηναϊκό για το 24-21, αλλά η γερμανική ομάδα προσπέρασε για το 26-27 με την Γκόλις. Το τριφύλλι προσπέρασε με τέσσερις πόντους (31-27) με τη Χατζηλεοντή αλλά η Άλμπα ισοφάρισε ξανά για το 36-36 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 50-41 με τη Σταμολάμπρου, αλλά οι φιλοξενούμενες βρήκαν τρόπο να επανέλθουν. Με λέι από την Κέιβ και από την Κριμίλη, το τριφύλλι έφτασε στο 54-48 και η Άλμπα μείωσε στον πόντο για το 56-55 με την Γκόλις. Δύο βολές της Κριμίλη διαμόρφωσαν το 58-55 και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 60-59.

Με λέι απ της Κριμίλη, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 64-59 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η Άλμπα ισοφάρισε, όμως το τριφύλλι έδειξε σπουδαία αντίδραση για το 73-64 βγάζοντας σπουδαίες άμυνες. Η Κριμίλη έφερε τη διαφορά σε διψήφια τιμή για το 79-69 δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 36-36, 60-59, 81-73

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ερντέμ): Δαμουλάκη 2, Φόρμαν 6 (4 ασίστ), Σταμολάμπρου 3 (1/6 τρίποντα), Μπεγέντι 20 (1/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 6/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη), Κέιβ 15 (12 ριμπάουντ), Πρινς 4 (4 ριμπάουντ), Χατζηλεοντή 11 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Κριμίλη 18 (5/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα), Χατζηγιακουμή 2

Μετά το φινάλε του αγώνα η Ιωάννα Κριμίλη σημείωσε στο www.pao1908.com: «Η νίκη είναι πολύ σημαντική. Παρόλα αυτά κάναμε κάποια λάθη, που σε κάποιους αγώνες θα μας κοστίσουν. Η διαφορά σε κάθε ματς έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτό πρέπει να γίνουμε καλύτερες, να βελτιωθούμε. όλα τα λάθη στοιχίζουν. Θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο».