Καλή παρουσία είχαν οι αθλητές του Παναθηναϊκού, Δήμητρα Γναφάκη και Δημήτρης Λεβαντίνος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη.

Αναλυτικότερα, η Δήμητρα Γναφάκη κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ στη σημαντικότερη μέχρι σήμερα κούρσα της στη σεζόν, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Η αθλήτρια τερμάτισε στην έβδομη θέση της σειράς της με 56.62, επίδοση που όμως αποδείχθηκε λίγη για να την βάλει στον επόμενο γύρο. Η Γναφάκη κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο με την 13άδα του ημιτελικού να κλείνει στα 56.24. Το επίπεδο του αγωνίσματος ήταν υψηλό και η πρόκριση έκλεισε σε γρηγορότερους χρόνους από το 2022 στο Μόναχο.

«Θεωρώ πως το νέο σύστημα πρόκρισης δεν είναι σωστό. Τα εμπόδια είναι τεχνικό αγώνισμα και δεν γίνεται να στέλνεις 12 αθλήτριες απευθείας στον επόμενο γύρο. Στα εμπόδια μπορούν να συμβούν πολλά. Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση μου, με ικανοποιεί ότι έκανα φετινό ρεκόρ, ωστόσο είχα κάποια λάθη στην κούρσα που δεν με άφησαν να κάνω την επίδοση που ήθελα. Αυτή την κούρσα θα έπρεπε να την έχω κάνει νωρίτερα στη σεζόν, ώστε σήμερα να ήμουν πιο έτοιμη. Ωστόσο, κάποια προβλήματα το προηγούμενο διάστημα δε μας επέτρεψαν. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στη Γενεύη και έπειτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», είπε η Γναφάκη.

Στον προκριματικό των χαμηλών εμποδίων μετείχε ο Δημήτρης Λεβαντίνος που τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς του με 51.13 και ήταν 30ος στο σύνολο των συμμετοχών.

«Ωραία κούρσα, ωραίο γήπεδο. Ήθελα μια καλύτερη επίδοση σήμερα, όμως δε βγήκε. Ο στόχος της χρονιάς ήταν να έρθω και να κάνω εδώ την κορυφαία επίδοση. Συνεχίζουμε για τουλάχιστον δύο ακόμη αγώνες», είπε.