Μεγάλη διάκριση για το σκάκι του Παναθηναϊκού και την Ακαδημία μας στα σχολικά Αττικής.

Ο 12χρονος Χρήστος Βαζδιρβανίδης του Αρσακείου Ψυχικού με 6 πόντους σε 7 αγώνες ισοβάθμισε στην δεύτερη θέση και μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας τερμάτισε 3ος ανάμεσα σε 91 παιδιά και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα της έκτης δημοτικού.

Ο Χρήστος Βαζδιρβανίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Απόδειξη ότι ενώ έχει εθνικό elo 945 έπαιξε με απόδοση 1325 elo.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και τα άλλα παιδιά της Ακαδημίας μας. Ο 8χρονος Άλκης Παπαστεργίου Σιμόγλου μαθητής της Β δημοτικού με 5 πόντους σε 8 αγώνες ισοβάθμησε στην 27η θέση ανάμεσα σε 169 παιδιά ενώ στην αρχική κατάταξη ήταν στην123η θέση. Ο 10χρονος Γιώργος Παπασπυρόπουλος μαθητής της Δ δημοτικού συγκέντρωσε 6 πόντους στους 8 αγώνες και ισοβάθμησε στην 7η θέση ανάμεσα σε 156 παιδιά.

Ο επίσης 10χρονος Άγγελος-Γρηγόριος Τσεκούρας με 5.5/8 και σημειώνοντας απόδοση 1141 (είχε elo 830) ισοβάθμησε στην 22η θέση στους 156.

Στο ίδιο πρωτάθλημα αγωνίστηκε και ο επίσης 10χρονος Γιάννης Γεωργιάδης ο οποίος ενώ ξεκίνησε δυνατά με 3/4 στην συνέχεια έπεσε σε πολύ δύσκολους αντιπάλους έχασε την συγκέντρωση του και έμεινε στους 3/8.

Έχει όμως όλα τα περιθώρια να καταφέρει πολλά στα επόμενα χρόνια. Την πράσινη οικογένεια εκπροσώπησε και η 10χρονη “Βασίλισσα” μας Υακίνθη Κουβάτσου κόρη του maitre της ομάδας μας Φίλιππου Κουβάτσου που μετά από καιρό εμφανίστηκε σε αγώνες πραγματοποιώντας αξιοπρεπή εμφάνιση με 4/8. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας. Είμαστε υπερήφανοι. Με την ευκαιρία να αποδώσουμε τα εύσημα και στον διευθυντή της Ακαδημίας maitre Αναστάση Τζούμπα και στον στενό συνεργάτη του Λευτέρη Ντεληγιώργη για την σπουδαία δουλειά που κάνουν στα τμήματα υποδομών.