Ο σπουδαίος ξιφομάχος με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού Πάνος Τριανταφύλλου έκανε έναν μεγάλο αγώνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας και αναδείχτηκε πέμπτος στον κόσμο.

Μια ακόμα χρυσή σελίδα έγραψε ο «πράσινος» πρωταθλητής Πάνος Τριανταφύλλου καθώς κατάφερε και αναρριχήθηκε στην 5η θέση της υφηλίου.

Επρόκειτο για ακόμα μια μεγάλη στιγμή του «Πανίκα» που με τον κόουτς Κάζαγλη κράτησαν ψηλά την ελληνική αλλά και τη σημαία του Παναθηναϊκού στη γειτονική χώρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στη φάση των 32 ο Τριανταφύλλου επιβλήθηκε του Γερμανού Τιμ Βαντμάιερ με 15-1 και στο ταμπλό των 16 νίκησε εύκολα τον Γάλλο Λορέντ Βαντόν με 15-6.

Στα προημιτελικά έκανε έναν μεγάλο αγώνα κόντρα στον Πολωνό Μιχάλ Νταμρπόφσκι τον οποίο και λύγισε με 15-11. Στα ημιτελικά έχασε με 15—10 από τον Πολωνό Αντριάν Κάστρο που πέρασε στον μεγάλο τελικό και πήρε την 5η θέση έπειτα από τους αγώνες κατάταξης.

Έπειτα από αυτό τον αγώνα ο Τριανταφύλλου αναρριχήθηκε στην 10η θέση στην Ranking list στη σπάθη Β΄ ενώ ο Βασίλης Ντούνης είναι στην 11η θέση στην σπάθη Α΄.