Ισόπαλη 2-2 με γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, αναδείχθηκε η Εθνική Κορασίδων με αντίπαλο τη Λευκορωσία και καταλαμβάνοντας την 3η θέση στον όμιλό της, έχοντας την Παρί Δέλιου του Παναθηναϊκού στη σύνθεσή της, παρέμεινε στη League A και θα μετάσχει στη δεύτερη προκριματική φάση της κορυφαίας λίγκας.

Η ομάδα του Γιώργου Παπακώστα που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που διεξήχθη στο Δυρράχιο της Αλβανίας, προηγήθηκε 2-0 χάρη στα γκολ της Μούγιου στο 27’ και της Ντάτη στο 54’ με πέναλτι. Οι Λευκορωσίδες μείωσαν άμεσα (56’) με την Κάτσινελ και «έκλεψαν» εν τέλει την ισοπαλία με το γκολ της Καβάλιοβα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με το αποτέλεσμα αυτό και μετά τις ήττες από Σουηδία και Δανία, η Εθνική Νεανίδων τερμάτησε ισόβαθμη με την Λευκορωσία με 1 βαθμό. Ωστόσο η ελληνική ομάδα είναι εκείνη που καταλαμβάνει την 3η θέση καθώς έχει καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων από τις Λευκορωσίδες.

Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα πέτυχε απόλυτα το στόχο της: Παραμένει στην League A και θα συμμετάσχει την άνοιξη του 2024 στη δεύτερη προκριματική φάση της κορυφαίας λίγκας, απ’ όπου θα προκύψουν οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Σουηδία από τις 5 έως τις 18 Μαΐου 2024.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Μανουκαράκη, Κώστα, Κωνιωτάκη, Δέλιου (66’ Πλατανιά), Τζούρτζεβιτς (89’ Καλοκαιρινού), Αργυρίου, Ντάτη, Μαλαμούση, Βλάχου (46’ Νάνου), Μούγιου (82’ Θεοδωράκη), Μπάρτζακλη.
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Άιντουτσικ, Μικιεγένκα, Καρνεγένκα, Μπαρέικα, Χαφάρ (73’ Μάρτσουκ), Χατζίνσκαγια (73’ Καλιούτα), Πράτασιουκ, Ντράζντοβα (30’ Ράμπροβα), Βάστσουκ (60’ Γιούρτσουκ), Κάτσινελ, Καβάλιοβα.