Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο δυνατό World Table Tennis Feeder της Γερμανίας οι Παναγιώτης Γκιώνης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Οι «πράσινοι» αθλητές σταμάτησαν στον 1ο γύρο του απλού και πλασαρίστηκαν στις θέσεις 33-48 και μαζί νωρίτερα στον 1ο γύρο του διπλού ανδρών, όπου βρέθηκαν τις θέσεις 9-16.

Ο Αγγελάκης είχε γενικά θαυμάσια εμφάνιση και τις τρεις νίκες στα προκριματικά και ο Γκιώνης κάλλιστα θα είχε περάσει στους «32» αλλά σε μία κακή συγκυρία δέχτηκε την ανατροπή και μαζί ως δίδυμο ότι στάθηκαν πολύ καλά κόντρα σε Ασιάτες κι έδειξαν πάλι ότι μετράνε διεθνώς.

Χρονικά πρώτος ήταν ο αγώνας στο διπλό των Γκιώνη/Αγγελάκη, οι οποίοι ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «16». Είχαν κληρωθεί με τους Λαμ Σίου Χανγκ/Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ και ήξεραν ότι αναλάμβαναν πολύ δύσκολη αποστολή.

Μπήκαν καλά, χρησιμοποίησαν πολύ και την επίθεση με το forehand και πήραν το προβάδισμα. Κλειστό ήταν το 2ο σετ με τους Ασιάτες να περνούν τα σπιν στα κρίσιμα σημεία. Μόνο στο 3ο σετ δεν είχαν σταθερότητα οι διεθνείς μας (νούμερο 116 αυτή τη βδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού) και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με 5-1. Στο 4ο επανάκαμψαν, απέκτησαν κιόλας μικρό προβάδισμα με 5-3 και τελικά το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες σε βάρος τους (11-7, 8-11, 4-11, 10-12). Ο Γκιώνης και ο Αγγελάκης ήταν φιναλίστ τον περασμένο Δεκέμβριο στον τελικό του WTT Feeder της Ιταλίας και νωρίτερα στο 2024 είχαν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους και στο WTT Contender του Κατάρ. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δίδυμο από το Χονγκ Κονγκ είναι νούμερο 33 στον τρέχοντα διεθνή πίνακα αξιολόγησης, ενώ ο Χο Κβαν βρίσκεται ακόμα ψηλότερα με συμπαίκτη τον Βονγκ Τσου Τινγκ, συγκεκριμένα στο νούμερο 16.

Αργότερα αγωνίστηκαν στο κεντρικό ταμπλό του απλού. Ο Γκιώνης (που σήμερα είναι νούμερο 92 στον κόσμο) τέθηκε αντίπαλος με τον Φιλίπ Ζέλικο (Νο 107). Ο Κροάτης έδειξε μεγάλες ικανότητες απέναντι στην άμυνα, μάλιστα ξέφυγε άμεσα στο σκορ και πήρε με διαφορά το 1ο σετ. Επέλεξε ταχύτητα στα σερβίς του και τα σπιν του κι αρχικά αυτή η τακτική τού βγήκε απόλυτα. Απέκτησε προβάδισμα και στο 2ο σετ, αλλά μετά βρήκε παιχνίδι και ο Γκιώνης και πέρα από τα δικά του σπιν πίεσε με βαθιές άμυνες. Ισοφάρισε δύσκολα και είχε τον έλεγχο και στο 3ο σετ. Τότε όμως, έχασε την πρώτη ευκαιρία. Ήταν μπροστά με 9-6, ισοφαρίστηκε άμεσα και δέχτηκε την ανατροπή στην παράταση.

Στο 4ο σετ αξιοποίησε περισσότερο το σερβίς του, έπαιξε με το φάλτσο-άφαλτσο και έφτασε στο 2-2 για να πάμε στο συναρπαστικό φινάλε. Στο 7-7 του 5ου σετ ο Έλληνας άσος κατάφερε να πάρει και τους δύο πόντους στο σερβίς του και μετά να κάνει και το 10-7. Κάποια λάθη όμως και το ψύχραιμο παιχνίδι του Ζέλικο, ο οποίος συνέχισε να παίζει δυνατά, έφεραν την ανατροπή μετά από τέσσερα ματς μπολ του Γκιώνη (3-11, 11-8, 11-13, 11-8, 11-13).

Ο Αγγελάκης (Νο 308) είχε την ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις απέναντι σε έναν ακόμα πολύ αξιόλογο Ευρωπαίο αθλητή τον Γερμανό Ρικάρντο Γουόλτερ (Νο 111). Χωρίς άγχος και με τη δυνατή ψυχολογία από τα άριστα αποτελέσματα στο ταμπλό των προκριματικών μπήκε στο τραπέζι να διεκδικήσει την έκπληξη, ωστόσο και ο αντίπαλος υπενθύμισε την ευχέρεια, που συνήθως έχουν οι Γερμανοί πρωταθλητές απέναντι στον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού. Ο Αγγελάκης πίεσε, ο Γουόλτερ όμως είχε τον έλεγχο στο ματς και ήρθε ο αποκλεισμός με 3-0 σετ (6-11, 8-11, 7-11).