Σπουδαία κούρσα για την δρομέα του Παναθηναϊκού Αναστασία Μαρινάκου που έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 10χλμ δημοσίας οδού με 33.03.
Δύο ρεκόρ αγώνων και ένα πανελλήνιο έπεσαν με το «καλημέρα» της… δεύτερης αγωνιστικής στη διοργάνωση του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Στο πρώτο αγώνισμα της Κυριακής (9/11), τα 10 χλμ. OPAP σε δημόσιο οδό, που ταυτόχρονα ήταν και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης, η Αναστασία Μαρινάκου (Παναθηναϊκός ΑΟ) με μια εκπληκτική κούρσα κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (33.23) και φυσικά το ρεκόρ διαδρομής (33.34) με χρόνο 33.03. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη της Αναστασίας στο αγώνισμα και το τέταρτο ρεκόρ διαδρομής που πετυχαίνει στον εν λόγω αγώνα.
Η αθλήτρια, που πρόσφατα επέστρεψε στο γκρουπ του Σταύρου Καρρέ, προερχόταν από μια χρονιά με πολλές ατυχίες και τραυματισμούς, αλλά έδειξε πολύ πιο έτοιμη από τις υπόλοιπες αθλήτριες και έφτασε στη νίκη με πολύ καλό χρόνο, όχι πολύ μακριά από το ρεκόρ της εντός σταδίου που είναι 32.36.77 από το 2024.
«Ρεκόρ διαδρομής και Πανελλήνιο Ρεκόρ, δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Όχι τόσο για τη νίκη, όσο για την επίδοση.
Είμαι άτυχη στην πορεία μου και τυχερή – να μην είμαι άδικη. Έρχομαι από ένα σοβαρό τραυματισμό. Δεν είχα κάνει πολύ προετοιμασία και δεν ήξερα αν μπορώ να βγάλω αυτήν την επίδοση. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, αν εξαιρέσουμε την υγρασία. Πλέον, θεωρώ ότι αυτός ο αγώνας μου ανήκει», είπε η νικήτρια.
Από πλευράς Παναθηναϊκού αγωνίστηκε και η Μαρία Ζανίν Μακαρονίδου που πήρε την 20η θέση με χρόνο 41:50.
Τέλος, ο Μπάμπης Λαγός κατέκτησε την 10η θέση στα 5 χιλιόμετρα.