Ο σκακιστής του Παναθηναϊκού Ευάγγελος Πατρελάκης πήρε τον τίτλο του διεθνούς μαιτρ με ισοβαθμία στην πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Καλογερής που πήρε την 4η θέση.

Σπουδαία επιτυχία για το τμήμα σκάκι του «τριφυλλιού» καθώς ο «πράσινος» Βαγγέλης Πατρελάκης , το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, πέτυχε μια πολύ σημαντική διάκριση.

Συγκεκριμένα στην κλειστή λίγκα που αγωνίζονται οι δέκα κορυφαίοι Έλληνες σκακιστές και εκεί ο Πατρελάκης έκανε την 3η νόρμα (χρειαζόταν 5,5 πόντους στους 9 αγώνες)και πήρε 6.5 πόντους. Με αυτή την επίδοση κατέκτησε και τον τίτλο του διεθνούς μαιτρ καθώς ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον γκραν μαιτρ Σταμάτη Κούρκουλο και έχασε την πρώτη θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Την ίδια ώρα ο αθλητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλογερής τερμάτισε στην 4η θέση με 5 βαθμούς στους 9 αγώνες και έχασε για μισό βαθμό την Τρίτη νόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο σκακιστές του Παναθηναϊκού προέρχονται από τα Χανιά και αναμφίβολα κατάφεραν ένα σπουδαίο επίτευγμα.