Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων του τμήματος ξιφασκίας του Παναθηναϊκού και της Hessischer Fechterverband

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου (02.01.2024 έως 07.01.2024) η αθλητική ανταλλαγή του Παναθηναϊκού με το γερμανικό Σωματείο Hessischer Fechterverband, μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος του Deutsch-Griechisches Jugendwerk / Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ) και την συνεργασία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), ως κεντρικού φορέα.

Στην περιοχή Main στην Φρανκφούρτη, συναντήθηκαν 30 νέες και νέοι, μαζί με τους ενήλικες συνοδούς και με κοινό χαρακτηριστικό τον ενθουσιασμό τους για το άθλημα της Ξιφασκίας.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα συνδύασε κοινές δραστηριότητες των νέων με παιχνίδια, εκδρομές με τρένο και πεζοπορίες σε κοντινούς προορισμούς, επισκέψεις σε παραδοσιακά γερμανικά πανδοχεία/ταβέρνες, ξενάγηση στην ιστορική πόλη της Φραγκφούρτης και φυσικά σε καθημερινή βάση προπόνηση στο αγαπημένο του άθλημα την Ξιφασκία.

Κατά τη διάρκεια των από κοινού αυτών δραστηριοτήτων αναπτύχθηκαν γνωριμίες μεταξύ των νέων οι οποίες εξελίχθηκαν σε φιλίες. Οι προσδοκίες για την επιτυχία του προγράμματος ξεπεράστηκαν κατά πολύ και πλέον ήδη προγραμματίζουμε την επίσκεψη των νέων φίλων μας στην Ελλάδα.