Το τμήμα ποδηλασίας ΑμεΑ του Παναθηναϊκού έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε τον 1.738ο τίτλο για τον Σύλλογο και παράλληλα πήρε το πρώτο Πρωτάθλημα δρόμου στην ιστορία του με τη συμπαράσταση 20 «παρανοϊκών» οπαδών του από την Κρήτη!

Μεγάλες στιγμές για τον Σύλλογο και τα τμήματα ΑμεΑ σήμερα το πρωί στο Τυμπάκι καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα δρόμου σε αντοχή και ατομική χρονομέτρηση και αναμφίβολα έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Ο σχεδιασμός του κόουτς Κώστα Γκρέκα, σε συνδυασμό με τον συντονισμό του τιμ μάνατζερ Στεφάν Σεδεφιάν και την υποστήριξη από τη Γενική Διευθύντρια των τμημάτων ΑμεΑ Ηρώ Μαλλιαρού , έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φυσικά μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι αθλητές του τμήματος που όλοι αποδείχτηκαν «λεβέντες με καρδιά» και χάρισαν μια μοναδική επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημειώθηκε ρεκόρ μεταλλίων για τον Παναθηναϊκό στο αγώνισμα και σε όλα τα αγωνίσματα τους οι «πράσινοι» αθλητές κέρδισαν μετάλλιο.

Συνολικά κατέκτησαν επτά χρυσά μετάλλια, τρία ασημένια μετάλλια και δύο χάλκινα μετάλλια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Καστελλάνους με τέσσερα χρυσά και τρία αργυρά μετάλλια ενώ τρίτος ήταν ο Ιωνάς με 4 χρυσά μετάλλια δύο αργυρά και δύο χάλκινα.

Για την ιστορία οι πρώτοι πρωταθλητές του Παναθηναϊκού είναι οι Σταμάτης Βελακούλης, Σωτήρης Βαβαρούτσος, Σόλωνας Παπαδόπουλος, Γιάννης Γκουργκούλιας, Νίκος Ρούσσος , Χρήστος Σανδαλάκης και Κωνσταντίνος Τρουλινός.

Στα σημερινά αποτελέσματα οι Γκουργκούλιας, Ρούσσος, Παπαδόπουλος και Βελακούλης πήραν το χρυσό μετάλλιο και οι Σανδαλάκης/Τρουλινός το ασημένιο μετάλλιο και ο Βαβαρούτσος το χάλκινο μετάλλιο.

Βαθμολογία

1)Παναθηναϊκός 7-3-2

2)Καστελλάνοι 4-3-0

3)Ιωνάς 4-2-2

4)Τάλως 3-0-0

5)Αρίων 2-4-1

6)Ιωνικός 2-0-2

7)Κοτίνος 2-0-0

-Ηρόδικος 2-0-0

-Τυρταίος 2-0-0

8)Αετοί Αθήνας 1-0-0

-Ιππόκαμπος 1-0-0

9)Αργοναύτες 0-0-2