Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Στέφανο Φιλιμιάνοβ για το τμήμα της πυγμαχίας.

Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία προχώρησε το τμήμα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού αφού έδωσε τα χέρια με τον έμπειρο κόουτς Στέφανο Φιλιμιάνοβ.

Ως αθλητής αγωνίστηκε στον Ηρακλή Αγίων Αναργύρων με πολλές διακρίσεις από 2002 έως το 2010. Έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο ως Έφηβος και το χρυσό στους Νέους Άνδρες. Παράλληλα, έχει κατακτήσει ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα καθώς και χρυσό μετάλλιο στους αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το 2017 ασχολείται με την προπονητική στο Σύλλογο Φοίνιξ με τους αθλητές του να πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι κορυφαίες επιτυχίες των αθλητών του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο:

Όλγα Παπαδάτου, Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Γυναικών

Τσαμαλίδης Μιχάλης, Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Νέων

Τόπαλος  Βασίλης, Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Παίδων

Τόπαλος Πέτρος, Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Παίδων

Πουμπουρίδης Γιάννης, Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Παίδων

Οι επιτυχίες του σε συλλογικό επίπεδο με τον Φοίνιξ:

Πολυνίκης Σύλλογος Νέων Ανδρών 2024

Πρωταθλητής Νέων Γυναικών 2023

Πολυνίκης Σύλλογος Νέων Ανδρών 2023

Πρωταθλητής Νέων Ανδρών 2023

Πρωταθλητής Παμπαίδων 2022

Παράλληλα, ο Στέφανος Φιλιμιάνοβ ασχολείται σε προπονητικό επίπεδο και με επαγγελματικούς αγώνες με αθλητή του τον Θοδωρή Ριτζάκη μεταξύ άλλων.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Φιλιμιάνοβ ανέφερε: «Η τιμή είναι μεγάλη για εμένα που ήρθα σε έναν Σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός που έχει τεράστια ιστορία στον χώρο της πυγμαχίας και το γνωρίζουμε όλοι.

Τη στιγμή που έρχομαι σε μια πρωταθλήτρια ομάδα, αυτομάτως ο πήχης είναι ψηλά και ασφαλώς είμαι πανέτοιμος για μια τέτοια πρόκληση.

Δεν μου αρέσουν τα λόγια προτιμώ τις πράξεις και μπαίνουμε στο ρινγκ για να δουλέψουμε σκληρά και να ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα το τμήμα».