Πάλεψε το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού ωστόσο η κούραση ήταν εμφανής αφού μέσα σε λίγες ώρες έδωσε δεύτερο συνεχόμενο ματς και ηττήθηκε από την Φιρέντσε με 51-74 για το Eurocup3.

Το «τριφύλλι» άντεξε μέχρι το ημίχρονο ωστόσο έπειτα δεν μπόρεσε να απειλήσει παραπάνω αφού τα δύο απανωτά ματς την ίδια μέρα με δυνατούς αντιπάλους ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την ομάδα.

Άλλωστε οι αγώνες είναι πολύ υψηλού επιπέδου σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα είναι μια πολύτιμη συλλογή εμπειριών αυτά τα ματς.

Στον δεύτερο ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά σε σύγκριση με το πρώτο ματς, καθώς ο παράγοντας κούραση αλλά και ο καλύτερος αντίπαλος έφεραν διαφορετική εικόνα στο ματς.

Σε ότι αφορά την πρώτη περίοδο το ματς ήταν πολύ σκληρό και η Ιταλική ομάδα έδειξε ότι είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Το πρώτο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από δυνατές άμυνες και νευρικότητα και βρήκε την Φιρέντσε μπροστά στο σκορ με 13-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ ωστόσο στο τέλος του ημιχρόνου η Ιταλική ομάδα πήρε διαφορά και κατάφερε να κλείσει το ματς στο 26-33.

Αναφορικά με το τρίτο  δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη να κλείσει την ψαλίδα ωστόσο δεν μπόρεσε με αποτέλεσμα να ανοίξει ακόμα περισσότερο η διαφορά στο 38—54.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» πάλεψε όμως η διαφορά ήταν μεγάλη και δεν μπορούσε να μαζευτεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κοντός): Μπαλτσερόφσκι 7, Τσίλης 12, Μαρτσάκης 7, Κοντογιάννης 2, Δίτσης 9, Τσαουσίδης, Χριστοδούλου 14, Μιχαλοπούλου, Μπάουτσε.
ΦΙΡΕΝΖΕ (Καστελούτσι): Βίσερ 2, Γκεσνιγκάνι 9, Ρέις 7, Ινοσέντι 10, Τσίνι 11, Καϊάτσο 6, Μπαζόλι 4, Γκαραβέλο 4, Σκαντολάρο 17 (1), Ουτζεϊντίντ, Βαν Τριπ 4.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββάτου

12:30 Μούρθια, Eurocup 3Παναθηναϊκός-Μάστανγκ (Πολωνία)

https://www.youtube.com/watch?v=yIVfQ4UWuEo&list=PLDchIaclRElsvo-0YwCQX0TkdebWrjlzh

17:00 Μούρθια, Eurocup 3 Μούρθια-Παναθηναϊκός

https://www.youtube.com/channel/UCNa0rr6afVEf8DYY5V1Pb7A