Ο Παναθηναϊκός άφησε τη στάμπα του στην «τρίφυλλη» Καλαμάτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της ΑΟΝΜ με ρεκόρ μεταλλίων και συμμετοχών και την στήριξη του τοπικού Παναθηναϊκού Καλαμάτας.

Ο Σύλλογος έδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια και με την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας τον διέπουν ισχυροί πράσινοι δεσμοί.

Η πράσινη αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου της ΑΟΝΜ με δύο συμμετοχές (Μαρία Ζαχαριάδου και Νίκος Καπράλος) και αμφότεροι πήραν από τρία χρυσά μετάλλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προπονήτρια Ηλέκτρα Γιαννάκη δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στους αγώνες ωστόσο την ομάδα συνόδευσε και επιμελήθηκε ο γυμναστής και παράλληλα προπονητής τένις με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού Ανδρέας Νίκας που διαμένει στην Καλαμάτα.

Επιπλέον ευχάριστη έκπληξη ήταν η αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού Καλαμάτας που συμπαραστάθηκε στην προσπάθεια των αθλητών του Παναθηναϊκού δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι διαφορετικό να είσαι στην πλευρά του «τριφυλλιού».

Στο αγωνιστικό μέρος ο Νίκος Καπράλος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και στην ελαστική σφαίρα ανδρών στην ηλικιακή κατηγορία του 40-49 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 31.64μ.  αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον αξιόμαχο Ι.Πρέκα του Διαγόρα που είχε επίδοση 31.37.

Έπειτα ο Καπράλος έδειξε την αξία του στα 800μ. που τερμάτισε πρώτος με χρόνο 3.44.0  και κατέβασε κατά πολύ το ατομικό του ρεκόρ.

Στην κούρσα του στα 1500μ. ο Καπράλος έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά το βάρος της φανέλας που κουβαλάει.

Δεν …γκάζωσε ούτε κυνήγησε χρόνο και πήγε ελαφρύ τέμπο μαζί με μια αθλήτρια και παρότι ήταν από διαφορετικές κατηγορίες επέλεξαν να τρέξουν μαζί και να τερματίσουν μαζί χέρι-χέρι.

Σε ότι αφορά την Μαρία Ζαχαριάδου κέρδισε τις εντυπώσεις στο ακόντιο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 40-49 με επίδοση 16.5μ.

Παράλληλα η πράσινη αθλήτρια πήρε την πρώτη θέση και στη δισκοβολία αλλά και στη σφαίρα και απέδειξε ότι είναι η κορυφαία ρίπτρια στην Ελλάδα στην κατηγορία της.