Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ιάσονα Θανόπουλο για το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού για το 2024.

Σε μια πολύ ηχηρή μεταγραφή προχώρησε ο Σύλλογος αφού απέκτησε τον  30χρονο σπουδαίο δισκοβόλο Ιάσονα Θανόπουλο από τον Ολυμπιακό (έχει αγωνιστεί και σε ΓΣ Αρκαδίας, Πρωταθλητές Κομοτηνής, ΑΟ Κάλλιστος, ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος).

Πρόκειται για έναν σπουδαίο αθλητή, έξι φορές πρωταθλητή Ελλάδας, με καταγωγή από τη Στεμνίτσα Αρκαδίας, με κορυφαία επίδοση το 59.09 που του είχε χαρίσει το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2020.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2023 ενώ το ίδιο είχε πετύχει και το 2017, το 2018, το 2019 και το 2022.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα και έχει αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό πρωτάθλημα και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων ήταν 21ος.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ανέφερε «Είναι τιμή μου να είμαι μέρος ενός από τους μεγαλύτερους Συλλόγους της χώρας κι ανυπομονώ να φέρω καινούριες επιτυχίες ντυμένος στα πράσινα».

Παράλληλα στον Παναθηναϊκό εντάσσεται και ο Κωνσταντίνος Θανόπουλος, αδερφός του Ιάσονα ο οποίος έκανε σφαιροβολία και ανήκε στον Σύλλογο του ΓΣ Αρκαδίας και συμμετείχε σε διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γιοι του άλλοτε Ολυμπιονίκη της πάλης Δημήτρη Θανόπουλου.