Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνα Παρίδη και Κατερίνα Τόλιου στο εναρκτήριο ματς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Λύγισε  3-0 από την οικοδέσποινα Σουηδία η εθνική γυναικών στην αρχή της προσπάθειάς της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, στο Μάλμε. Ήττα φυσιολογική στο 8ο γκρουπ από καλύτερη ομάδα, αλλά με το συγκρότημά μας να πραγματοποιεί αξιόλογη εμφάνιση και μέχρι ένα σημείο να γίνεται ανταγωνιστικό, που είναι κι από τους στόχους του στην τελική φάση της διοργάνωσης. Στο εναρκτήριο παιχνίδι η Κωνσταντίνα Παρίδη δημιούργησε τις προϋποθέσεις για έκπληξη κόντρα στη Σέλμπεργκ και κάμφθηκε στα πέντε σετ, ενώ στο επόμενο ματς η Κατερίνα Τόλιου πίεσε μετά το 2ο σετ την πρώτη Σουηδέζα, τη Μπέργκστρομ. Την τριάδα έκλεισε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Την Τρίτη ο δεύτερος και τελευταίος αγώνας στο γκρουπ απέναντι στην επικεφαλής Ισπανία (ρεπό αύριο).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα- Σουηδία 0-3:

Κωνσταντίνα Παρίδη-Κριστίνα Σέλμπεργκ 2-3 (12-10, 5-11, 11-5, 8-11, 7-11)

Κατερίνα Τόλιου-Λίντα Μπέργκστρομ 1-3 (5-11, 4-11, 11-7, 9-11)

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Φιλίππα Μπέργκαντ 0-3 (2-11, 4-11, 5-11)

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την Εθνική Σουηδίας είναι και η Ματίλντα Χάνσον που ωστόσο δεν αγωνίστηκε. Παρούσα και η Άνα Τοφάντ που αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Σλοβενίας και παίζει αύριο κόντρα στη Ρουμανία στις 4μ.μ.