Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην Αθήνα.

Το «αόρατο τείχος» είναι παντοτινά συνδεδεμένο με το αγαπημένο του «τριφύλλι» και έτσι με την έλευση του στην Ελλάδα δεν μπορούσε να μην επισκεφτεί τους «πράσινους» στο «Γ.Καλαφάτης» αλλά και τις «πράσινες»!

Από τον καιρό που έφυγε από την Ελλάδα άλλαξαν πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό και ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του όταν συνάντησε τα μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» στο περιθώριο του Athens Women’s Football Summit.

Στο Athens Women’s Football Summit, ο Σίλβα μοιράστηκε τις  ιδέες, εμπειρίες και τη μοναδική του οπτική για τον ρόλο των γυναικών στο ποδόσφαιρο. Συζήτησε  τη σημασία της διαφορετικότητας και της ισότητας των φύλων στο άθλημα και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η STRIVER για να ενδυναμώσει τις αθλήτριες σε όλο τον κόσμο.

Στο τετ α τετ που είχε με τον κόουτς Γιάννη Χαραλαμπίδη, την αρχηγό Χαρά Δημητρίου και την Τζιοβάνα Μάια εξέφρασε την χαρά του που ο Παναθηναϊκός προχωράει γοργά και στο γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου και τους ευχήθηκε καλή πορεία στην μεγάλη κατηγορία.