Αποτυπώθηκε και επίσημα το βαθμολογικό όφελος στην παγκόσμια κατάταξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τον Παναγιώτη Γκιώνη μετά από τη θετική πορεία του στα διαδοχικά WTT Feeder του Λιβάνου.

Ο διαχρονικά κορυφαίος της χώρας μας, ο Γκιώνης, πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 του απλού. Δεν πήρε αρκετούς βαθμούς, πάντως έστω κι έτσι μετακινήθηκε στο νούμερο 94 από το 100 της περασμένης εβδομάδας. Τον άλλον μήνα συνολικά πέντε διεθνείς μας θ’ αγωνιστούν στο γερμανικό WTT Feeder κι αυτό φυσικά σχετίζεται και με νέα αναζήτηση βαθμών για τη διεκδίκηση, μέσω  του world ranking, της δεύτερης ελληνικής παρουσίας σε άνδρες και γυναίκες για το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης (Σεράγεβο 15-19/05).

Η ITTF ανακοίνωσε το πρωί τον πίνακα αξιολόγησης για την τρέχουσα εβδομάδα. Ο Γκιώνης και ο Σγουρόπουλος ήταν οι μόνοι, που είχαν προ ημερών συμμετοχή σε αξιολογημένους αγώνες. Γνώριζαν τους βαθμούς, που θα έπαιρναν με βάση τα πλασαρίσματά τους στον Λίβανο, τώρα έμαθαν και πόσο διαφοροποιήθηκε η θέση τους. Ο Γκιώνης «κέρδισε» 15 βαθμούς και «κατέβηκε» ξανά από την πρώτη 100άδα. Βρέθηκε στο νούμερο 94 με 214 βαθμούς στο σύνολο κι εξακολουθεί να κυνηγά  μεγαλύτερη βελτίωση ώστε να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στο Παρίσι 2024 από αυτό το κριτήριο, αν δεν φτάσει στον στόχο του στο Προολυμπιακό.

Στις γυναίκες υπήρχαν επίσης μεταβολές, αλλά για τα γαλανόλευκα χρώματα, που δεν είχαν αξιολογημένους αγώνες την περασμένη βδομάδα, η σειρά παραμένει ίδια. Η Κατερίνα Τόλιου βρίσκεται στο νούμερο 235, η Ελισάβετ Τέρπου στο 350.

Θυμίζουμε ότι Γκιώνης και Τόλιου θα πάνε σίγουρα στο Προολυμπιακό της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και για την επόμενη θέση, που μπορεί να έχει εκεί η Ελλάδα, αποτελεί κυρίαρχο κριτήριο ποιος αθλητής θα είναι δεύτερος και ποια αθλήτρια δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη της τελευταίας εβδομάδας των δηλώσεων συμμετοχής (15/04 λήγει η σχετική προθεσμία).

Στο γερμανικό WTT Feeder, που θα γίνει στο διάστημα 08-12/04 στο Ντίσελντορφ πρόκειται ν’ αγωνιστούν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης (που παλεύει να είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στην ποδοκνημική)και  η Ελισάβετ Τέρπου

Ο Γκιώνης θα βρεθεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού, οι υπόλοιποι αθλητές θα περάσουν από τα νοκ άουτ προκριματικά.