Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού επικράτησε 0-3 της Καλαμάτας '80 Affidea στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Novibet Volley League.
Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Novibet Super Cup, κυριάρχησε στο μπλοκ αλλά και το σερβίς αφού είχε 10 άσους. Ο Παναθηναϊκός είχε την υποστήριξη του κόσμου σε ένα ακόμη ματς, αφού περισσότεροι από 100 οπαδοί του τριφυλλιού βρέθηκαν στο κλειστό της Παραλίας.
Το τριφύλλι προηγήθηκε 5-8 με μπλοκ του Βουλκίδη στο πρώτο σετ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 8-8 με τον Μάρκου, όμως η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε απάντηση για το 9-12 με άσο του Νίλσεν. Η ομάδα της Καλαμάτας πλησίασε πάλι στον πόντο (12-13) με μπλοκ του Ροντρίγκεζ, αλλά στην τελική ευθεία του σετ, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των παικτών του Φλάβιο Γκουλινέλι και προηγήθηκε 16-23 με μπλοκ του Σπίριτο και κατέκτησε το πρώτο σετ.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 1-3 στο δεύτερο σετ με άσο του Γιάντσουκ και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Χόρβατ. Ο Παναθηναϊκός, με τον Ανδρεόπουλο στο σερβίς και εξαιρετική απόδοση στο μπλοκ έφτασε στο 5-11 με τον Βουλκίδη. Με άσο του Ανδρεόπουλου το τριφύλλι προσπέρασε 12-20 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του σετ. Η Καλαμάτα μείωσε 18-23 με μπλοκ του Ζος, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκλεισε το σετ με δύο πόντους του Βουλκίδη.
Ο Παναθηναϊκός με τον Γιάντσουκ στο σερβίς προηγήθηκε 4-8 στο τρίτο σετ. Το τριφύλλι συνέχισε να πιέζει από την γραμμή και βρήκε την ευκαιρία να χτίσει σερί για το 11-19 με τον Βουλκίδη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς, μείωσαν 20-24 με τον Μάρκου αλλά το τριφύλλι έκλεισε τον αγώνα.
Ο Ιταλός πασαδόρος του Παναθηναϊκού Λούκα Σπίριτο αναδείχτηκε MVP του αγώνα. Την βράβευση έκανε ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού Ρούλης Αγραπιδάκης.
Διαιτητές: Καραγιαννόπουλος, Κτενάς. Challenge Referee: Γεωργιάδης Στ. Παρατηρητής: Ράπτης. Γραμματεία: Παπαδοπούλου Βαλ.
Διακύμανση:
1ο σετ: 5-4, 5-8, 13-16, 16-19, 16-23, 18-25
2ο σετ: 5-5, 5-11, 11-16, 13-21, 19-25
3ο σετ: 4-8, 10-16, 12-21, 20-25
Οι πόντοι της Καλαμάτας ’80 προήλθαν από 3 άσσους, 26 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων, ενώ οι πόντοι του Παναθηναϊκού Α.Ο. προήλθαν από 10 άσσους, 33 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ 0-3 (18-25, 19-25, 20-25)
ΑΟ Καλαμάτα ’80 (Φλάβιο Γκουλινέλι): Ντιεντιού 9 (6/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ροντρίγκεζ 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Μάρκου 7 (6/16 επ., 1 μπλοκ), Ζος 1 (1 μπλοκ), Χόρβατ 7 (6/13 επ., 1 άσος), Αμπντελραχμάν 6 (4/15 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ντακούρης (λ, 19% υπ. – 6% άριστες), Κοντοστάθης (λ, 67% υπ. – 33% άριστες), Μπαρδούκας 1 (1/1 επ.).
Παναθηναϊκός Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Σπιρίτο 2 (2 άσοι), Γιαντσούκ 15 (9/20 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ, 44% υπ. – 31% άριστες), Νίλσεν 11 (9/18 επ., 2 άσσοι), Βουλκίδης 11 (7/7 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 7 (5/9 επ., 2 άσοι, 56% υπ. – 22% άριστες), Γκάσμαν 4 (2/6 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 50% άριστες)/Χανδρινός (λ, 38% υπ. – 38% άριστες). Καρλ 1 (1/3 επ., 67% υπ. – 33% άριστες), Κασαμπαλής.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σημείωσε τα εξής: ««Παρότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, μετά το Σούπερ Καπ που πήραμε, είχαμε μία επιπλέον εβδομάδα στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε. Αντιμετωπίσαμε τον αγώνα με σοβαρότητα, παίξαμε καλά, με συγκέντρωση και τακτική πειθαρχία και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Πολλές φορές εσείς οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζετε τέτοιες νίκες εύκολες, όμως στην πραγματικότητα καμία νίκη δεν είναι εύκολη. Κάθε παιχνίδι έχει τις δυσκολίες του, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας. Όλες οι ομάδες πρέπει να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο για να καταφέρουν να κερδίσουν μακριά από την έδρα τους. Εμείς πραγματοποιήσαμε μια καλή εμφάνιση, πετύχαμε τον στόχο μας και είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας».
Ο MVP του αγώνα, Λούκα Σπίριτο τόνισε: ««Πιστεύω ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Επιτέλους είμαστε όλοι μαζί στις προπονήσεις, καθώς ξεπεράστηκαν τα προβλήματα τραυματισμών και επέστρεψαν όλοι οι διεθνείς από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες. Δουλεύουμε σκληρά, προπονούμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό αρχίζει να αποτυπώνεται και στην απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα δεν βρισκόμαστε ακόμη στην ιδανική φυσική κατάσταση. Υπάρχουν στιγμές που αισθανόμαστε αργοί και βαρείς, εξαιτίας της έντονης προπόνησης με βάρη και της επιβάρυνσης από την προετοιμασία. Ωστόσο, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και θεωρώ ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».









