Το τμήμα παραμπάντμιντον του Παναθηναϊκού έγραψε ιστορία με το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του και αποθεώθηκε από τους «αιώνια πιστούς» στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου ενώ φόρτωσαν και άλλα μετάλλια.

Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο γιόρτασε το «τριφύλλι» στο διπλό με τον Γιάννη Παπαϊωάννου του «τριφυλλιού» μαζί με τον Επαμενώνδα Σταμάτη  του Ήφαιστου Πατρών στο  MAX3 ΑΑ.

Για μια ακόμα χρονιά οι οπαδοί του «τριφυλλιού» από την Αλεξανδρούπολη ήταν παρόντες και χειροκρότησαν τους «πράσινους» αθλητές.

Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Αλεξανδρούπολη (pics) με τον Παναθηναϊκό να είναι στην Τρίτη θέση της Γενικής Βαθμολογίας.

Το «γεμάτο» αθλητικά «ραντεβού» Σαββατοκύριακο για την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ περιλαμβάνει και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρά-Μπάντμιντον, στην Αλεξανδρούπολη, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», με τη διοργάνωση να ρίχνει αυλαία αύριο (Κυριακή 30 Απριλίου).

Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με τη σημαντική συμβολή του ΑΣ ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ και ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης

Παρούσα στους αγώνες και η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, που μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας δήλωσε: «Για ακόμη μια φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Παρά-Μπάντμιντον διεξάγεται στη φιλόξενη πόλη της Αλεξανδρούπολης. Θα ήθελα να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο της Πόλης Ιωάννη Ζαμπούκη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη, τον πρόεδρο του ΑΣ ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ Γιάννη Τοπτσή, καθώς και το σωματείο ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης, για την πολύτιμη τεχνική υποστήριξή του. Τον πρόεδρό του Αυγερινό Μεσινέζη και τη γενική γραμματέα Βίκυ Κοϊνάκη, η οποία είναι και γενική γραμματέα της ΕΟΦΣΑ. Πραγματικά το πρωτάθλημα μας διεξήχθη σ’ ένα φιλόξενο σπίτι με εξαιρετικούς οικοδεσπότες. Δώσαμε υπόσχεση και ανανεώσαμε το ραντεβού μας, για του χρόνου».

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας

Οι  πρώτοι ανά κατηγορία:

SU5 Γ: 1) Άννα Μουρατίδου (Κότινος) , 2) Σωτηρία Χαριτίδου (Ηρόδικος), 3) Ελένη Καμπούρη (Ιωνάς).

SL3 ΑΑ: 1) Οδυσσέας Μουλας (Αετοί Αθήνας), 2) Θεόδωρος Ματουσίδης (Ηρόδικος), Φώτης Ντεφίδης (Κότινος).

WH2: 1) Επαμεινώνδας Σταμάτης (ΑΣ Ήφαιστος Πάτρας) 2) Νίκος Γαστεράτος (Παναθηναϊκός).

WH1: 1) Γιώργος Παπαδόπουλος (Ηρόδικος), 2) Λευτέρης Φωκιανός (Παναθηναϊκός), Ιωάννης Παπαϊωάννου (Παναθηναϊκός).

SL4-SU5 ΑΑ: 1)Παναγιώτης Καραμανλίδης (Κότινος), 2) Δημήτρης Λίτσιος (Ιωνάς-Νέος), 3) Γιώργος Λουκάς (Εν Σώματι Υγιεί).

MAX3 ΑΑ: 1) Επαμεινώνδας Σταμάτης (ΑΣ Ήφαιστος Πάτρας)- Ιωάννης Παπαϊωάννου (Παναθηναϊκός) 2) Λευτέρης Φωκιανός-Νίκος Γαστεράτος (Παναθηναϊκός).