Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, Αθηνά Παπαφωτίου είναι η KYANA MVP της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Η πασαδόρος του «τριφυλλιού» οδήγησε την ομάδα σε ένα σπουδαίο διπλό με 3-0 σετ επί του Ολυμπιακού και εκτός του εξαιρετικού μοιράσματος της μπάλας στην επίθεση, είχε και 3 πόντους από επίθεση.

Είναι η πρώτη φορά φέτος που η Αθηνά Παπαφωτίου κατακτά το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας και είναι η δεύτερη αθλήτρια του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2022-23 που αναδεικνύεται KYANA MVP μετά τη Μάρθα Ανθούλη (2η αγωνιστική).

Για την ανάδειξή της ως KYANA MVP η Αθηνά Παπαφωτίου σχολίασε:

«Κάθε φορά που κερδίζεις έναν αντίπαλο που έχει ίδιους στόχους με σένα, γεμίζεις ικανοποίηση και χαρά! Είναι μια ανταμοιβή που σου δίνει ώθηση για τη συνέχεια και ως αθλητές ζούμε για αυτές τις στιγμές. Ξέρουμε ότι ειδικά αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερο βάρος. Όμως εξίσου πολύ καλά γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όλα κρίνονται στο τέλος και γι’ αυτό τα συναισθήματα αυτά είναι εφήμερα. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους και δουλεύουμε αθλήτριες και προπονητές κάθε μέρα για να τα πραγματοποιήσουμε. Χρησιμοποιούμε κάθε νίκη και κάθε ήττα ως μαθήματα για να παρουσιαστούμε έτοιμοι τη στιγμή που πρέπει και είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό. Χαιρόμαστε να παίζουμε δυνατά παιχνίδια και το πρωτάθλημα φέτος προσφέρει υψηλό κι απρόβλεπτο θέαμα. Αφού δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε ως το νο1 γυναικείο άθλημα στην τηλεόραση, καλούμε τον κόσμο να γεμίσει τα γήπεδα και να στηρίζει την προσπάθεια όλων των αθλητριών».

Η κορυφαία επτάδα της 13ης αγωνιστικής:

Πασαδόρος: Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 3π. (3/3 επ.).

Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 21π. (16/30 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ).

Ακραίες: Αλεξία Καλανταρίδου (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil) 16π. (9/25 επ., 7 μπλοκ, 62% υπ. – 31% άριστες), Γιαμίλα Νίζετιχ (Α.Ε.Κ.) 12π. (8/17 επ., 4 άσσοι, 50% υπ. – 33% άριστες).

Κεντρικές: Βανένα Σίλβα (Α.Σ. Άρης) 12π. (7/10 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Τατιάνα Κουλίκοβα (Α.Ε.Κ.) 13π. (8/12 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ).

Λίμπερο: Ελένη Παπαδοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.) (λ, 61% υπ. – 28% άριστες σε 18 υποδοχές).