Ο αθλητής πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Γκιώνης επέστρεψε και πάλι στην κορυφαία 100άδα του κόσμου.

 H Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε τους νέους πίνακες αξιολόγησης, όπως κάνει κάθε Τρίτη. Είναι οι πίνακες της 52ης εβδομάδας και οι τελευταίοι για το 2022.

Πρώτοι στο world ranking list από ελληνικής πλευράς ήταν βέβαια σε όλο το 2022 και παραμένουν ο Παναγιώτης Γκιώνης στους άνδρες και η Κατερίνα Τόλιου στις γυναίκες.

Ουσιαστικό ότι πριν από λίγο καιρό ο Γκιώνης επανήλθε στους πρώτους 100 του κόσμου. Έλληνες διεθνείς υπάρχουν επίσης στις κατατάξεις των μικρών ηλικιακών κατηγοριών (εκτός από εκείνη του Under 11) και σύντομα αναμένεται να μπουν κι άλλοι χάρη στις συμμετοχές τους σε WTT Youth Contender.

Στον πίνακα των ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης ολοκληρώνει το έτος στο νούμερο 83. Τον ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Νο 209 (στη φωτό μαζί με την Τέρπου σε διπλό μικτό) και την πρώτη ελληνική τριάδα κλείνει ο Γιώργος Σταματούρος στο Νο 485.

Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος βρίσκεται στο Νο 525, ενώ επανήλθε στην παγκόσμια κατάταξη και είναι στο Νο 554 ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μετά την πρόσφατη συμμετοχή του στο WTT Feeder των ΗΠΑ. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος εμφανίζεται αυτή την εβδομάδα στο Νο 677 και ο Τάσος Ρηνιώτης στο Νο 912.

Στον πίνακα των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα στο νούμερο 185, με άνοδο μίας θέσης. Έπονται η Ελισάβετ Τέρπου στο Νο 418 και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο Νο 490. Από κει και πέρα η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι στο Νο 627, η Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα στο Νο 653 και η Αλίκη Κιούφη στο Νο 654.