Το σημαντικότατο βαθμολογικό όφελος, που είχαν ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Κατερίνα Τόλιου, ξεχωρίζει στους πίνακες αξιολόγησης του Δεκεμβρίου, τους οποίους ανακοίνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Οι δύο αθλητές του Παναθηναϊκού βρέθηκαν σε ακόμα πιο υψηλές θέσεις χάρη στις εκπλήξεις, που ατομικά δημιούργησαν τον προηγούμενο μήνα στα ντέρμπι της Α1 εθνικής κατηγορίας με τον Ολυμπιακό. Ο Αγγελάκης πήρε συνολικά 228 βαθμούς μετά τις νίκες απέναντι στον Άγγλο Λίαμ Πίστφορντ και τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ και είναι πλέον ο κορυφαίος Έλληνας στην κατηγορία των ανδρών με 2.639,5 βαθμούς (από 2.411,5). Η Τόλιου ήταν, έτσι κι αλλιώς, σταθερά 1η στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών, όμως έπειτα από την επικράτηση κόντρα στην Ουκρανή Μαργαρίτα Πεσότσκα βρέθηκε στην κορυφή γενικά του δημοσιευμένου πίνακα, που περιλαμβάνει δηλαδή και τις ξένες αθλήτριες. Εμφανίζει συνολικά 84 βαθμούς παραπάνω.

Ο Πίτσφορντ και ο Πουκάρ ήταν και παρέμειναν νούμερο 2 και 3 αντίστοιχα, στη γενική κατάταξη και σε αυτή ο Αγγελάκης βρισκόταν τον Νοέμβριο στο νούμερο 12. Τώρα κατέχει την 5η θέση. Η Τόλιου είναι 1η με 2.396,9 βαθμούς (από 2.312,9) και ξεπέρασε και την Πεσότσκα, που ήταν στην κορυφή. Στο ρετιρέ του ελληνικού ranking βρέθηκαν επίσης, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους Νέους άνδρες και η Στέλλα Μαυροματάκη στις παγκορασίδες, απλά η τελευταία είναι τυπικά μέχρι το τέλος του 2022 στην κατηγορία Under 13. Για τους τελευταίους πίνακες υπολογίστηκαν οι δράσεις του Νοεμβρίου με αγώνες διασυλλογικών πρωταθλημάτων και το αναπτυξιακό τουρνουά της Αθήνας.

Από τις πρώτες 5άδες βγήκαν αυτόν τον μήνα ο Ευστάθιος Μανωλόπουλος στους Νέους άνδρες, που υποχώρησε στο νούμερο 7 από το 4 του Νοεμβρίου, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ΑΣ Φάρος Αλεξανδρούπολης) στους παίδες (στο 6 από 5, αν και δεν αγωνίζεται άλλο σε αυτή την ηλικακή κατηγορία) και η Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου) στις κορασίδες (στο 7 από 5).

Εκτός από τις σημαντικές αλλαγές στις πρώτες 5άδες, που αναφέρονται στα πινακάκια στο τέλος, είναι αρκετές οι αξιοσημείωτες μεταβολές μέχρι τις πρώτες 15 θέσεις των πινάκων. Στους άνδρες ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης μπήκε στη 10άδα, καθώς εμφανίζεται στο νούμερο 9 από το 13 του Νοεμβρίου. Στους Νέους άνδρες ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος του Ίφιτου Πατρών ανέβηκε στο νούμερο 15 από το 20, ενώ στις Νέες γυναίκες η Ζωή Καζάκου πήγε στο Νο 14 (από 17) και η Δήμητρα Πετσίβα στο 8 (από 10). Από τρεις θέσεις «κέρδισαν» Αλέξανδρος Αλεξόπουλος και Γιάννη Κούτρα στους εφήβους (8 από 11 και 11 από 14 αντίστοιχα), κάτι ανάλογο κατάφερε και η Καζάκου στις νεάνιδες (12 από 15). Στους παίδες ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης μετακινήθηκε στο νούμερο 15 (από 19) και στους παμπαίδες ο Χρήστος Τσιώτος του Διογένη Πάτρας στο Νο 13 (από 20). Στις μικρότερες ηλικίες ο Γιώργος Πετράκης του ΟΑ Χανίων και ο Δημήτρης Κοσμίδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν στη 15άδα των μίνι παμπαίδων, συγκεκριμένα στο Νο 12 (από 17) και το Νο 13 (από 19) αντίστοιχα, ενώ στις μίνι παγκορασίδες η Σαμάιρα Τζαΐν του Πανιωνίου ΓΣΣ πήγε στο Νο 10 (από 31) και η Αναστασία Μιχαλάρου της Προόδου Βουτζά Ραφήνας στο Νο 12 (από 40).

Να προστεθεί ότι η 13χρονη Qi Xinyu από τα Ταταύλα, που μόλις φέτος άρχισε τα επίσημα παιχνίδια, έχει βρεθεί ήδη στο νούμερο 16 της κατάταξης των κορασίδων (είναι και στην 7η θέση των αθλητριών U13, αλλά αυτό είναι εντελώς τυπικό μέχρι το πρώτο rankingτου νέου έτους, καθώς δεν αγωνίζεται στις παγκορασίδες).

Οι πρώτες 5άδες στους νέους πίνακες αξιολόγησης (με τις θέσεις, που είχαν οι αθλητές τον Νοέμβριο του 2022) είναι οι ακόλουθες:

ΑΝΔΡΕΣ:

1. (3.) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

2. (1.) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. (2.) Παναγιώτης Γκιώνης (Παναθηναϊκός Α.Ο)

4. («) Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

5. («) Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΑΟ Ταταύλα)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. («) Κατερίνα Τόλιου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

2. («) Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

3. («) Γεωργία Ζαβιτσάνου (Φοίνικες Γλυφάδας Πάτρας)

4. («) Ελισάβετ Τέρπου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

5. («) Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)