Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στην Ιταλία στο Europe Cup και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι

Οι «πράσινες» είχαν την ουσία στη σημερινή τους παρουσία στους δύο αγώνες και παρά το απαιτητικό πρόγραμμα έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.

Το «τριφύλλι» με τον κόουτς Λευτέρη Μάκρα στον πάγκο έθεσε τις βάσεις της πρόκρισης έπειτα από τη νίκή κόντρα στην ιταλική Νορμπέλο με 3-1.

Το βραδινό  παιχνίδι κόντρα στην ισπανική Λέκα Ενέα ήταν για γερά νευρά και κρίθηκε  στις λεπτομέρειες.

Παρά την ήττα πάντως ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση καθώς κατάφερε και πήγε το παιχνίδι μέχρι τα πέντε σετ και σε συνδυασμό με την πρωινή νίκη, τσέκαρε το εισιτήριο της πρόκρισης ανεξάρτητα με την έκβαση του αυριανού ματς της Νορμπέλο με την Λέκα.

Επιπλέον διατηρεί και κάποιες ελπίδες πρωτιάς αφού σε περίπτωση νίκης της ιταλικής ομάδας τότε το «τριφύλλι» θα καταλάβει την πρώτη θέση που παίζει ρόλο σχετικά με τη δυναμικότητα του αντιπάλου στον επόμενο γύρο.

Η Κατερίνα Τόλιου πέτυχε δύο νίκες οι οποίες αποδείχτηκαν πολύτιμες για την πρόκριση κόντρα στις Τέκλα και Μακ. Από κει και πέρα η Μακ λύγισε την Τοφάντ, η Ροντρίγκεζ την Παρίδη και η Τέκλα την Τοφάντ.

Αναλυτικά οι αγώνες

Τόλιου-Τέκλα 3-1 

Τοφάντ-Μακ 0-3

Παρίδη-Ροντρίγκεζ 2-3

Τόλιου-Μακ 3-1 

Τοφάντ-Τέκλα 2-3