Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Θεοχάρη Τσιάντο για το τμήμα ποδηλασίας για την αγωνιστική σεζόν 2022-2023.

Σε μια ακόμα πολύ σημαντική μεταγραφή προχώρησε το τμήμα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού αφού απέκτησε τον Θεοχάρη Τσιάντο.

Ο εν λόγω ποδηλάτης  κατάγεται από το Βόλο και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18/4/77.

Με την ποδηλασία ασχολείται από το 1991 και είναι αξιοσημείωτο το ταλέντο του ότι στελεχώνει τις εθνικές ομάδες από το 1992.

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις του είναι σε παγκοσμίου εμβέλειας αγώνες, όπως ο «Γύρος Βασιλικάτα» (Ιταλία), «Γύρος Βουλγαρίας», «Γύρος Ελλάδας», «Γύρος Κρήτης» (Διεθνείς αγώνες) και πολλοί άλλοι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 Σε πανελλήνιο επίπεδο μετρά ρεκόρ και πολλές πρώτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες που κατά καιρούς αγωνίστηκε.

Το 2015 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Σκρατς με την ομάδα του Πέλοτον  ενώ το 2016 στέφθηκε δύο φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Ελίτ Ανδρών.

Το 2020 ήταν ενεργό μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας πίστας  στο σπριντ του Ποδηλατικού Ομίλου Βόλου  ενώ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 2022 με την ίδια ομάδα στο κειριν.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Τσιάντος ανέφερε «Χάιρομαι πολύ που έρχομαι στον Παναθηναϊκό και σίγουρα επιθυμώ να πάμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν με επιτυχίες και χωρίς τραυματισμούς».