Με σπουδαίο τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η εθνική ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο στο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στο Έγκερ της Ουγγαρίας, στο ομαδικό σπάθης.

Η Εθνική ομάδα με «μαέστρο» τον ομοσπονδιακό προπονητή και «πράσινο» τεχνικό Δημήτρη Κάζαγλη  έπιασε σπουδαία εμφάνιση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη επιτυχία καθώς πέραν του  κόουτς είχε στην ομάδα και τους Βασίλη Ντούνη και Πάνο Τριανταφύλλου γράφοντας ιστορία για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Κάζαγλης ανέφερε:«Ήταν ένα δύσκολο Παγκόσμιο κύπελλο, αφού όλοι έψαχναν βαθμούς ώστε να βρεθούν κοντά στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Πάνος Τριανταφύλλου και Βασίλης Ντούνης, φαίνεται ότι είναι σε απόσταση αναπνοής από το Τόκιο, ενώ η Κέλυ Λουφάκη και ο Γεράσιμος Πυλαρινός θα πρέπει να προσπαθήσουν κι άλλο μέχρι την ολοκλήρωση του μαραθωνίου. Οι δύο τελευταίοι στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουγγαρίας, αφού έχασαν αγώνες στον πόντο που θα τους επέτρεπαν να βρεθούν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη και να πάρουν σημαντικούς βαθμούς ενόψει Τόκιο.

Τώρα έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μ. Βρετανίας προκειμένου να συγκεντρώσουμε βαθμούς. Οι χαρές, οι λύπες, η αγωνία, οι τραυματισμοί, οι αδικίες, είναι όλα στο παιχνίδι για την Ιθάκη, που δεν είναι σίγουρα το Τόκιο, αλλά η ίδια η ζωή. Αυτά τα παιδιά, με συγκίνηση το λέω, αποτελούν παράδειγμα για τα δικά μου τα παιδιά αλλά και όλη την Ελλάδα. Η ζωής τους βιβλιο και η ξιφασκία μια σελίδα. Τους ευχαριστώ πολύ. Μακάρι να βρεθούμε όλοι στο Τόκιο, όπου εκεί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».