Μια ιστορική επιτυχία σημείωσε το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού καθώς σαν σήμερα κατέκτησε το πρωτάθλημα στους Παμβαλκανικού ή προΒαλκανικούς αγώνες και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τη συγκεκριμένη στιγμή.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν τρεις αθλητές του Παναθηναϊκού στους Βαλκανικούς αγώνες του 1929 στην Αθήνα. Στην κούρσα των 100 μέτρων ο Ρένος Φραγκούδης με επίδοση 11,02 κατέκτησε την πρώτη θέση.

Πρώτος αναδείχθηκε και ο Αργύρης Καραγιάννης στο άλμα επί κοντώ με 3,60, ενώ στην κορυφή βρέθηκε και ο Χρήστος Σάρρας ως μέλος της ομάδας των 4Χ100. Τέλος, τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Αντώνης Καρυοφύλλης στο άλμα εις ύψος με 1,75.

Έξι χρόνια αργότερα, στους Βαλκανικούς της Κωνσταντινούπολης, ο Φραγκούδης έσπασε τα κοντέρ, κατακτώντας την πρώτη θέση στα 100, τα 200 μέτρα και τα 4Χ100. Αντίστοιχη ήταν η παρουσία του Γιάννη Σκιαδά που κατετάγη πρώτος στα 4Χ400, δεύτερος στα 100 και τρίτος στο 400 μέτρα. 

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο Μιχάλης Παπάζογλου στο Συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου 1929 δεν επιδέχονται οποιαδήποτε παρερμηνεία: ο Παναθηναϊκός κέρδισε «τον τίτλον του Πολυνίκου των αγώνων».

«Ο Γεν. Γραμματέας ανακοινεί τα αποτελέσματα των παμβαλκανικών αγώνων και την θριαμβευτική νίκη των αθλητών μας οίτηνες διά την νίκη των εχάρισαν τον τίτλον του Πολυνίκου των αγώνων εις τον Όμιλον των διά βαθμών 27 έναντι βαθμών 24 του Εθνικού Γ. Συλλόγου».