Το γυναικείο τμήμα του Παναθηναϊκού στο πινγκ πονγκ πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 3-0 επί της Αγγλικής Λονγκ Ίτον στην Οστράβα στην τελική φάση του Europe Trophyκαι έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «πράσινες» παρουσιάστηκαν με μεγάλη σοβαρότητα και τον Λευτέρη Μάκρα στον πάγκο και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τους.

Παρότι το «τριφύλλι» αγωνίστηκε χωρίς την Έλσα Τέρπου λόγω ασθένειας κατάφερε να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και νίκησε με 3-0 με τις Τόλιου, Πέργκελ και Τοφάντ να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους τους από τη Βρετανία.

Αρχικά η ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε εύκολα τους αγώνες της κόντρα στην Erin Green με 11-8, 11-6 και 11-1 ενώ παρόμοια ήταν και η εικόνα του παιχνιδιού της  Σάντρα Πέργκελ που κατέκτησε τα σετ με 11-6, 11-6 και 11-7 απέναντι στην Regove Millie

Ακόμα πιο εύκολο φάνηκε το έργο της Άνα Τοφαντ  που νίκησε 3-0 την Joanne Green  και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο απογευματινό καθοριστικό ματς στις 8μ.μ.  με την SKST Bratislava και σε περίπτωση νίκης σφραγίζεται οριστικά η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Οι «πράσινες» θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία να τα καταφέρουν αύριο στις 2 μ.μ. κόντρα στην αυστριακή Ossiachersee Bodensdorf για να μπουν στα ημιτελικά.