Ιστορικές επιδόσεις έπιασαν οι γυναίκες του Παναθηναϊκού στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου στον Άγιο Κοσμά καθώς έσπασαν τρία ρεκόρ Συλλόγου με Γναφάκη και Αναστασίου να κερδίζουν τις εντυπώσεις και άξιες συμπαραστάτριες τις Νίκα-Γιαννοπούλου.

Δυναμικά ολοκληρώθηκε η παρουσία του Παναθηναϊκού στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου που έγινε στον Άγιο Κοσμά , με τις γυναίκες του «τριφυλλιού» να κλέβουν την παράσταση ενώ και στους άνδρες ο Παναγιώτης Τριβυζάς έδειξε την αξία και την ποιότητα του ως αθλητής.

Η Άρτεμις Μελίνα Αναστασίου απέδειξε ότι είναι μια αθλήτρια πρώτης γραμμής και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν εχει μπει σε αγωνιστική προπόνηση στα 200μ. έκανε ατομικό ρεκόρ με 23.52 κοντράροντας την σπουδαία Ραφαέλα Σπανουδάκη που τερμάτισε σε 23.33 ενώ παράλληλα έσπασε και το Παναθηναϊκό ρεκόρ που είχε η Δήμητρα Ντόβα από το 2006 με 24.46.

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, μίλησε και η Αναστασίου: “Πολύ καλό ξεκίνημα δεν περίμενα τόσο νωρίς να τρέξω τόσο γρήγορα. Ο αντίθετος άνεμος στη στροφή ήταν αρκετά δύσκολος, ενώ στο τέλος της κούρσας δεν είχα τις δυνάμεις που θα ήθελα. Κάτι καλό γίνεται φέτος και φαίνεται και στα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μπει ακόμη σε αγωνιστική προετοιμασία κι έχουμε αρκετό όγκο προπόνησης.
Αύριο φεύγουμε Κύπρο για προετοιμασία και θα συνδυάσουμε και τη συμμετοχή στο μίτινγκ της Λεμεσού στις 10 του μήνα. Έπειτα θα τρέξω στα Βεργώτεια”.

Πολύ ενθαρρυντικό πάντως  ήταν και  το ξεκίνημα της αθλήτριας του ΠΑΟ Δήμητρας Γναφάκη στη σεζόν που τερμάτισε πρώτη. Η «πράσινη» έτρεξε 400 μ. εμπόδια στον όμιλο της Αθήνας (6ος) σε 58.22 κι έδειξε σε θέση να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της περσινής χρονιάς, που σταμάτησαν πρόωρα όταν νόσησε από covid-19. Η Γναφάκη παρά τον δυνατό άνεμο, που επικρατούσε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να κάνει νωρίς στη σεζόν την τέταρτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της . Η αθλήτρια έκανε τον πρώτο της αγώνα στη χρονιά, αφού λόγω ενός μικρού προβλήματος το χειμώνα, δεν μπήκε στους αγώνες του κλειστού.

Η Γναφάκη έσπασε με χαρακτηριστική άνεση το Παναθηναϊκό ρεκόρ που είχε ξεχαστεί από το 1985 από την Παναγιώτα Ζωή Σύλλα.

Ακόμα ένα πράσινο ρεκόρ που κρατούσε για περίπου 17 χρόνια…έσβησε σήμερα καθώς η τετράδα των Αναστασίου-Γιαννοπούλου-Νίκα-Γναφάκη τερμάτισε στην πρώτη θέση με 3:55.43 στα 4Χ400μ.

Αυτή η επίδοση συνέτριχε το 4:00.15 που είχαν οι Ντόβα-Κοκκιναρίου-Τσόβολου και Αντωνοπούλου από τον Ιούνιο του 2005.

Σε ότι αφορά την Πηνελόπη Νίκα πήρε την Τρίτη θέση στα 800μ. με 2:19.81 ενώ στο μήκος η Κωνσταντίνα Ρωμαίου ήταν 5η με 5.62μ. και η Βασιλική Ταχταρά 6η με 5.43μ.

Στους άνδρες ο Παναγιώτης Τριβυζάς ήταν πρώτος και καλύτερος και στα 200μ. έπειτα από τη νίκη του στα 100μ. με χρόνο 21.06. Επιπλέον στον αγώνα των 5000μ. ο Ανέστης Παπούλιας ήταν 5ος και ο Παναγιώτης Μπουρίκας 13ος.

Ο Παναθηναϊκός κατέλαβε την 6η θέση στις γυναίκες με 146  βαθμούς ενώ στη συνολική βαθμολογία ανδρών-γυναικών ήταν 7ος με τους 46 βαθμούς που μάζεψε και στους άνδρες.