Το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου, συνεχίστηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες, στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα. Αυτό το διήμερο αγωνίστηκαν οι αθλητές μας, στο «Αεροβόλο Πιστόλι» στις κατηγορίες «Ανδρών» και «Γυναικών».

Το Σάββατο, στους άνδρες είχαμε 4 συμμετοχές, τον Α. Σαλταγιάννη, τον Μ. Παπαθωμάς, τον Γ. Καμπούρη και τον Ν. Γιαννίση. Οι 2 εκ των 4, κατάφεραν να περάσουν στα ημιτελικά του αγωνίσματος και πιο συγκεκριμένα ο Α. Σαλταγιάννης και ο Μ. Παπαθωμάς, οι οποίοι κατέκτησαν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα στους προκριματικούς. Στον τελικό προκρίθηκε ο Α. Σαλταγιάννης, ο οποίος με ένα καταπληκτικό ντεμαράζ κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο Μ. Παπαθωμάς κατέκτησε την 5η θέση. Ο Γ. Καμπούρης κατετάγη 20ος και ο Ν. Γιαννίσης 26ος.

Στις γυναίκες, είχαμε 3 παρουσίες, την Μ. Βάλερη, την Μ. Πετροπούλου και την Α. Εξαρχάκου. Η Μ. Βάλερη κατάφερε να μπει στον ημιτελικό, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον προκριματικό αγώνα. Η Μ. Πετροπούλου ισοβάθμησε με άλλες 2 σκοπεύτριες στην 8η θέση και έχασε τη συμμετοχή της για τον ημιτελικό, λόγω λιγότερων κεντρικών δεκαριών και κατετάγη 9η. Η Α. Εξαρχάκου κατέλαβε την 18η θέση. Στον ημιτελικό, η Μ. Βάλερη προσπάθησε για το καλύτερο και έχασε τη 2η προνομιακή θέση που θα της έδινε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Τελικά κατέκτησε την 6η θέση, μετά από έναν όμορφο αγώνα.

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός Α.Ο., συμμετείχε στο αγώνισμα mix, με 2 ομάδες. Η μία αποτελούνταν από τους Μ. Παπαθωμάς-Μ. Βάλερη και η δεύτερη από τους Γ. Καμπούρη-Μ. Πετροπούλου. Το δίδυμο «Παπαθωμάς-Βάλερη» κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισαν μεταξύ άλλων το δίδυμο Άννα και Διονύση Κορακάκη. Μέχρι 3 γύρους από το τέλος, ο Μάνος και η Μαρία ήταν δίπλα-δίπλα με το δίδυμο του ΣΣΒ, αλλά στο τέλος η ομάδα του Βόλου πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Οι επιτυχίες των αθλητών μας, μάς χάρισαν πολλούς και σημαντικούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Το επόμενο Σαββατοκύριακο το τμήμα σκοποβολής θα συνεχίσει τις προσπάθειες του, στους Πανελλήνιους Αγώνες.