Δύο σημαδιακές στιγμές για τον Σύλλογο έχουν γίνει σαν σήμερα το 1968 και το 1986 καθώς έχουν σημειώσει οι αθλητές του Παναθηναϊκά ρεκόρ στο Κρητικό βόλι, και τον Αρκάδιο δρόμο

Αναλυτικότερα σαν σήμερα το 1968 ο  δρομέας μεγάλως αποστάσεων του «τριφυλλιού» Δημήτρης Βούρος που έχει διανύσει την απόσταση  του Αρκάδιου δρόμου στο Ρέθυμνο σε  1ώρα 10 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα στις 8 Νοεμβρίου 1968 κατακτώντας φυσικά και το χρυσό μετάλλιο.

Σε ότι αφορά το Κρητικό βόλι είναι ένα ακόμα αγώνισμα που έχει χαθεί στη λήθη του χρόνου το οποίο έχει βαθιές ρίζες από το 1894 στα Χανιά.

Μοιάζει με τη σφαιροβολία και τα παλιά χρόνια η ρίψη γινόταν με μια πέτρα σε ωοειδές σχήμα ενώ το βάρος της ήταν περίπου στα 7 κιλά ενώ οι αθλητές ανέβαιναν σε κάποιο υπερυψωμένο σημείο για να την ρίξουν.

Ο Παναθηναϊκός έχει παραδοσιακά πολύ στενούς με την Κρήτη και ο αθλητής του που έχει γράψει ιστορία στο συγκεκριμένο αγώνισμα είναι ο Αετός Σταυρουλάκης.

Ο Ρεθυμνιώτης  αθλητής του «τριφυλλιού» κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα Αρκάδια που έγιναν στο Ρέθυμνο με ρίψη στα 15.90 μ. στις 8/11/1986 δημιουργώντας παράλληλα ένα Παναθηναϊκό ρεκόρ που κρατάει μέχρι και σήμερα.