Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στον στίβο γυναικών γιόρτασε σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός το 1947 σε μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Οι «πράσινες» αθλήτριες πρωταγωνίστησαν στις περισσότερες κατηγορίες  και πρώτευσαν στην γενική βαθμολογία με 54,5 βαθμούς  ενώ στην δεύτερη θέση ακολούθησε το ΣΤ΄ Γυμνάσιο Θηλέων με 46,5 βαθμούς.

Η Ρ.Τσοκαντά αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ύψος με άλμα στο 1,30 μ.  ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Ψυμούλη με 1,25 μ.  Στο… τότε  αγώνισμα των 4Χ50 ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην δεύτερη θέση με χρόνο 29,2  ενώ το χειροκρότημα των θεατών κέρδισε η Λαβδά με άλμα στα 4,31 μ. στο μήκος καταλαμβάνοντας τη τρίτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών που διεξαγόταν στον ίδιο χώρο ο Γ. Καραγεώργος πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή στα 800 μ. με χρόνο 52.8 ενώ πρώτος ήταν στο ύψος ο Γιάννης Λάμπρου με 1,80 μ  Ο  Θανάσης  Παντελιάδης πήρε την δεύτερη θέση στα 1500 μ.