Το τμήμα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού νίκησε τον Νηρέα Χαλανδρίου με 10-7 και βρίσκεται και μαθηματικά πλέον στην Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης και σίγουρα εκεί είναι η θέση του.

Το «τριφύλλι» γύρισε στη μεγάλη κατηγορία εκεί που επιτάσσει η ιστορία του  και σκοπός είναι  να κρατήσει τη σημαία ψηλά την επόμενη χρονιά.

Οι χρονιές που οι ομάδες του «τριφυλλιού» έπαιξαν σε τελικούς πρωταθλήματος και κυπέλλου καθώς και οι ευρωπαϊκές της παρουσίες μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον έτσι ώστε το …θαλασσινό τριφύλλι να αναδυθεί.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν φαβορί για την άνοδο και επιβεβαίωσε τον συγκεκριμένο τίτλο και διαφύλαξε τη διαφορά των τριών τερμάτων από τον Νηρέα Χαλανδρίου του πρώτου αγώνα νικώντας με τον ίδια διαφορά τερμάτων και στο δεύτερο ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει αύριο στις 8μ.μ.  στο Κολυμβητήριο του Φαλήρου με τον Άρη για τον τίτλο του Πρωταθλητή της Α2 Κατηγοριάς.

Σε δήλωση του ο Μιχάλης Λαζαρίδης τόνισε « Ο μεγάλος στόχος επετεύχθη και η ομάδα βρίσκεται και πάλι στη μεγάλη κατηγορία.

Στο αγωνιστικό μέρος ήμασταν συνέχεια μπροστά και δεν κινδυνεύσαμε σε καμία στιγμή του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να επενδύσει στους νέους παίκτες που έχει και στελεχώνουν και τις μικρές εθνικές ομάδες και με 6-7 νέους αθλητές ακόμα να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Η διοίκηση είναι δίπλα μας και μας στηρίζει και το αισθανόμαστε όλοι στην ομάδα. Απομένει ο αυριανός αγώνας με τον Άρη που σίγουρα θέλουμε να νικήσουμε για να αποδείξουμε την ανωτερότητα μας».

Αναλυτικά τα οκτάλεπτα του χτεσινού αγώνα ήταν:  7-10 (2-5, 2-2, 2-2, 1-1)

Νηρέας Χαλανδρίου (Νίκος Καραμάνης): Κακλής, Μπεκές 1, Κουλουκτσής 2, Κωνσταντόπουλος 1, Αμπάσι, Στυλιανάκης, Χάλαρης, Κονταλέξης, Ζενιος, Κουρμελές, Κοντονής, Μπερτόλης 3, Ιωακείμ, Δαλαμπέκης, Μαραβέλιας

Παναθηναϊκός (Μιχάλης Λαζαρίδης): Δαβιλλάς, Δανδουρδής 2, Σιαμας, Ξενάκης 5, Κανελλόπουλος, Καρακάσης, Αλμυρας, Πετρόπουλος 1, Ορφανός, Λυκαρης 1, Τίγκας, Εγνατιάδης 1, Παλληκάρης, Δευτεραίος