Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πέρασε από την έδρα της Ελευθερίας Μοσχάτου με 53-82 και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας .

Οι «πράσινες» ήταν σοβαρές σχεδόν από την αρχή ως το τέλος του αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στη φιλότιμη ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου.

Το «τριφύλλι» στοχεύει ψηλά και έχει την ποιότητα να καθαρίζει από νωρις τα συγκεκριμένα ματς συνδυάζοντας θέαμα και ουσία.

Στην πρώτη περίοδο οι παίκτριες του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικές επιθετικά καθώς έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι με κάθε τρόπο. Αμυντικά δέχτηκαν κάποιους αχρείαστους πόντους ωστόσο είχαν τον έλεγχο του σκορ ξεκόλλησαν μετά το 15-15 και πήραν προβάδισμα με 19-31 με τη Λολίτα Λύμουρα να έχει τρία τρίποντα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς η πρώτη περίοδος σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό της αθλήτριας της Ελευθερίας, Τσέρου όπου αποχώρησε.

Στη δεύτερη περίοδο  το «τριφύλλι» βελτίωσε  και την άμυνα του ενώ συνέχιζε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι  με μεγάλυ συχνότητα με αποτέλεσμα το ημίχρονπο να λήξει με 32-57.

Σε ότι αφορά την άμυνα ο Παναθηναϊκός έμεινε σταθερός και στην Τρίτη περίοδο και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι.  Επιπλέον συνέχισε να σκοράρει και να αυξάνει τη διαφορά  με αποτέλεσμα η Τρίτη περίοδος να λήξει με 45-70.

Αναφορικά με την τέταρτη περίοδο  ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων, διατήρησε τη διαφορά και το ματς τελείωσε με 53-82.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι: Ορφανός Ιορδ.-Χρηστίδης Ηλ.-Τεφτίκης
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 19-31, 32-57, 45-70, 53-82
Ελευθερία Μοσχάτου (Τσαραπατσάνης): Τσέρου, Εϊβερι 7(1), Μίχου 14, Βώλου 1, Σταμάτη 9(1), Μπουζαντίν 9(1), Μυκονιάτη, Κρητικοπούλου, Μαλλιαρού, Τορεσίν 11(2), Μάντη 2.
Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 16, Μόργκαν 17(3), Χελιώτη 2, Μούλη 4, Λύμουρα 13(3), Καλαμπάκου 3(1), Κωτούλα 2, Δίελα 6(1), Παναγιωτοπούλου, Ζιάκα, Σκουμπάκη, Λεουτσάνκα 19.

Σε δήλωση της στο www.pao1908.com η Φαίη Κωτούλα  τόνισε  «Αρχικά θέλω  να πω ότι είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες που ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα , είχαμε τουλάχιστον 2,5 μήνες που κάναμε μόνο προπονήσεις και έχουμε πάρει μεγάλη χαρά.

Εβδομάδα με τη βδομάδα και σε κάθε ματς  προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Κάναμε την αρχή με τις Εσπερίδες , σήμερα με την Ελευθερία Μοσχάτου και ανυπομομονούμε για τη συνέχεια με πολύ δουλειά να κατακτήσουμε τους στόχους μας».