Τον καλύτερο της εαυτό θα δώσει η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Κατερίνα Τόλιου την Κυριακή το πρωί στο προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ που γίνεται στη Ντόχα.

Η Τόλιου βρέθηκε στο 1ο ταμπλό των γυναικών. Θα αναμετρηθεί με την Όραβαν Παράνανγκ από την Ταϊλάνδη κι αν πάρει τη νίκη θα κοντραριστεί με το 1ο φαβορί, την Μπριτ Έρλαντ από την Ολλανδία. Στις γυναίκες μετέχουν 60 αθλήτριες από 35 χώρες,

Σε δήλωση της στο επίσημο σάιτ της ελληνικής ομοσπονδίας πινγκ πονγκ η Τόλιου είπε «Όλες οι διοργανώσεις αποτελούν ξεχωριστές εμπειρίες, αλλά η συγκεκριμένη είναι μοναδική. Χωρίς κόσμο και με όλες τις ειδικές συνθήκες, που διαμορφώνουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Σαφώς δεν αντιμετωπίζω ένα Προολυμπιακό τουρνουά μόνο σαν εμπειρία, στόχος μου είναι η πρόκριση. Έχω δουλέψει πολύ γι’ αυτό και θέλω να φανεί στο παιχνίδι μου», δήλωσε η τρις πρωταθλήτρια Ελλάδας με συμμετοχή σε Προολυμπιακά τουρνουά το 2012 και το 2016 και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αν «χτίσω» μία καλή τακτική για τις αντίπαλες θα με βοηθήσει να είμαι πολύ ανταγωνιστική στο τραπέζι. Γενικά υπάρχει άγχος σε όλους τους αθλητές, αλλά ο καθένας το αντιμετωπίζει με τον δικό του τρόπο, είτε είναι αουτσάιντερ είτε όχι. Προσωπικά δεν νιώθω ιδιαίτερο άγχος, παρά μόνο ανυπομονησία για την έναρξη των αγώνων».

Όσο για την ελληνική επιστροφή σε διεθνείς διοργανώσεις μετά από έναν ολόκληρο χρόνο η Τόλιου θεωρεί ότι δεν είναι εύκολη σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη κατάσταση, που βιώνουν όλοι λόγω της πανδημίας. «Γνωρίζω ότι οι περισσότερες αθλήτριες έχουν αγωνιστεί με τις ομάδες τους στα διασυλλογικά πρωταθλήματά ή σε κάποια τουρνουά. Αρκετές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μέσα στον μήνα και στα WTT Contender, που διεξήχθησαν στην Ντόχα και ήταν όλα γερά τεστ. Θα δούμε. Έχουμε δουλέψει καλά κι εμείς από την πλευρά μας για να βρεθούμε στο κατάλληλο σημείο ετοιμότητας».