Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Λουκά Ανέστη στο τμήμα ποδηλασίας ΑμεΑ του Συλλόγου.

Πρόκειται για μια σημαντική προσθήκη με έναν έμπειρο ποδηλάτη που αγωνιζόταν στο τμήμα αρτιμελών του Πήγασου και εν συνεχεία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο σωματείο του Φοίνικα.

Το βιογραφικό του είναι πλούσιο και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν στην πρώτη ελληνική συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς αγώνες το 2004 όπου και κατέλαβε την 13η θέση.

Ακολούθησαν πολλές διακρίσεις και μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα της ποδηλασίας ΑμεΑ που έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα.

Ακόμα και τα τελευταία χρόνια ο Πατησιώτης αθλητής παραμένει σε υψηλό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 ήταν 2ος στην ατομική καταδίωξη και στο 1 χλμ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Παράλληλα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο που έγινε στο Τυμπάκι το 2018 ήταν 3ος στο δρόμο αντοχής και 4ος στα 4000μ. στην κατηγορία C5.

Σε δήλωση του ο Ανέστης δήλωσε «Ασφαλώς και είμαι χαρούμενος που μπαίνω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού , ενός Συλλόγου που έχει τεράστια ιστορία και παράδοση στην ποδηλασία. Ήθελα να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα και να βοηθήσω από την πλευρά μου όσο μπορώ για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μαζί με τον προπονητή Κώστα Γκρέκα και τους υπόλοιπους συναθλητές μου».