Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1974 για το ανδρικό τμήμα πινγκ πονγκ του Συλλόγου.

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού Α.Ο ιδρύθηκε το 1939 με πρωτεργάτη το δάσκαλο του πινγκ πονγκ Νίκο Μαντάζαρογλου.

Πρώτος επίσημος τίτλος για τον ΠΑΟ στους άνδρες ήρθε το 1951 και έκτοτε οι «πράσινοι» πρωταγωνιστούσαν και σε όλη τη διάρκεια της δεκαετία του ΄60.

Το 1974 η ομάδα των ανδρών έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων ενώ σταδιακά είχε πολλούς βαλκανιονίκες και μεσογειονίκες.

Αυτή θεωρείται και η κορυφαία σεζόν του τμήματος  και η ομάδα αποτελούταν από τους Πρίφτη, Κωστόπουλος, Κολυμπάδη και τους αδερφούς Μακρή.

Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε διαδοχικά την Ίνσμπρουκ με 5-1, την Σέντρο Σπορτίβο Μιλάνο με 5-0 και την Ροτ Βάις Αμβούργου με 5-4 στο κλειστό του Σπόρτινγκ και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός ήρθε αντιμέτωπος με τη Χέρτα Βερολίνου  από την οποία αποκλείστηκε με σκορ 5-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά το «τριφύλλι» κατέκτησε το κύπελλο Πόλεων.