Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Τα ένδοξα έτη 2014 και 1971 για την ελληνορωμαϊκή και την ελευθέρα πάλη του Συλλόγου.

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Το τμήμα πάλης του Παναθηναϊκού Α.Ο. ιδρύθηκε το 1949 με πρωτεργάτη το Μιχάλη Πανόπουλο, περιλαμβάνοντας την ελληνορωμαϊκή και την ελευθέρα πάλη. Οι υποδομές του Τριφυλλιού τροφοδότησαν το σύλλογο με ταλαντούχους αθλητές με συνέπεια να αποσπάσει διακρίσεις τη δεκαετία του 1980.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νικηφόρος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΣΙΣΜ το 1984 και ο Μυκονιάτης ήταν 6ος στο πανευρωπαϊκό Νέων το 1985.

Το 2013 η ομάδα πάλης ενισχύθηκε σημαντικά ενώ ανακαινίστηκε ο χώρος προπόνησης του τμήματος κάτω από τη θύρα 6 της Λεωφόρου. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2014 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδος στην ιστορία του, συγκεντρώνοντας 67 βαθμούς με 3 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια.

Σε ότι αφορά την ελευθέρα πάλη κορυφαία χρονιά θεωρείται το 1971 όπου το τμήμα έφερε τον μοναδικό του τίτλο το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας.